Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γραμμ. ζάχαρη

100 γραμμ. αλεύρι

Για το γαρνίρισμα:

Χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή κρέμα ζαχαροπλαστικής

Για επικάλυψη:

200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

4 κ.σ. γάλα

Οδηγίες:

Χτυπήστε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χωριστά χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέσα το αλεύρι και προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην «κάτσει». Αδειάστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15΄. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι, κόψτε το σε τετραγωνάκια και βάλτε τα πάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους. Με ένα κορνέ, γαρνίρετέ τα με τη σαντιγί ή την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι η κρέμα να δέσει καλά. Σε ένα μπεν μαρί ζεστάνετε το γάλα και λιώστε τη σοκολάτα. Μόλις κρυώσει αρκετά, ανακατέψτε τη και περιχύστε τα γλυκάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Μεξικάνικη σαλάτα με nachos

Πλούσια και χορταστική σαλάτα με γεύση Μεξικού.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Γλυκάκια με παντεσπάνι και σοκολάτα

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
Back To Top