Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Υλικά:

220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

300 γρ. τυρί μασκαρμπόνε

160 γρ. ζάχαρη

5 φλιτζάνια εσπρέσσο

5 κρόκους

1 πακέτο σαβουαγιάρ

½ φλιτζάνι λικέρ καφέ

Κακάο για πασπάλισμα

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με μία σταγόνα νερό και τη ρίχνουμε αργά σε ένα μπολ που έχουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αναμιγνύουμε τα 3 φλιτζάνια εσπρέσσο μαζί με το τυρί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας πάλι απαλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο εσπρέσσο μαζί με το λικέρ καφέ, βυθίζουμε μέσα τα σαβουαγιάρ και στρώνουμε τα μισά σε ένα βαθύ μπολ. Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα σαβουαγιά και από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Romantic Kiss

Ο ρομαντισμός περνάει από το κουταλάκι του γλυκού.
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Pizza muffins

Επιλέξτε να κάνετε τη διαφορά στα muffin με γεύση pizza
Back To Top