Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις:
1. Κάνε τα ρολό: Τίναξε ελαφρά τα φύλλα του μαρουλιού και άπλωσέ τα σε ένα χαρτί κουζίνας ή σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στη συνέχεια, κάνε την πετσέτα ρολό και πίεσέ την ελαφρά (μην ασκήσεις πολλή δύναμη, γιατί μπορεί να χαλάσεις τα φύλλα). Ξεδίπλωσε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.
2. Κούνησέ τα: Βάλε τα φύλλα του μαρουλιού σε ένα στραγγιστήρι και κάλυψέ τα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία θα τυλίξεις γύρω από το στραγγιστήρι. Κούνησε το στραγγιστήρι πάνω από το νεροχύτη, προς όλες τις κατευθύνσεις. Αφαίρεσε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.
3. Στριφογύρισέ τα: Βάλε τα φύλλα του μαρουλιού στη μέση μιας καθαρής πετσέτας κουζίνας ή μιας καθαρής μαξιλαροθήκης. Αφού πιάσεις την πετσέτα και από τις τέσσερις γωνίες της μαζί, μετατρέποντάς τη σε πουγκί (με το μαρούλι στο εσωτερικό της καλά κλεισμένο), στριφογύρισέ τη σαν λάσο αρκετές φορές (κατά προτίμηση στο μπάνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο δεν σε ενοχλεί να εκτοξευτούν νερά στο πάτωμα). Ξετύλιξε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.
Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές. Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα είχαμε ανάγκη τα ψυγεία. Επιστρέφοντας από την αγορά θα μαγειρεύαμε όσα προϊόντα είχαμε μόλις προμηθευτεί, προτού αυτά αρχίσουν να χάνουν τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους.
Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.