Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.

Ακολουθείς, δηλαδή, την παρακάτω συνταγή, που συνολικά δεν θα σου πάρει πάνω από τρία λεπτά!

Τι θα χρειαστείς
1 φλιτζ. γάλα της επιλογής σου
60 γραμμ. της αγαπημένης σου σοκολάτας σε κομματάκια
Μαρσμέλοου για γαρνιτούρα

Πώς θα τη φτιάξεις
1. Ανακατεύεις το γάλα και τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο πυρίμαχο βάζο με καπάκι.

2. Τοποθετείς το βάζο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια του γάλακτος και να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.

3. Βγάζεις το βάζο, το κλείνεις με το καπάκι και ανακινείς μέχρι η σοκολάτα να διαλυθεί στο γάλα και να σχηματιστεί αφρός.

4. Ανοίγεις το βάζο, μεταφέρεις το μείγμα σε ένα φλιτζάνι και σερβίρεις με τα μαρσμέλοου.

-Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις και λίγο εκχύλισμα βανίλιας για έξτρα γεύση και άρωμα και να συνοδεύσεις, αν θέλεις, με λίγη σαντιγί.

-Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνεις το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει ελαφρώς και στη συνέχεια το προσθέτεις, ζεστό ακόμα, στο γυάλινο βάζο με τα κομματάκια σοκολάτας και ανακινείς.

empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
empty alt

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ. Χρησιμοποιείται σε πιάτα σε όλο τον κόσμο, όπως φριτάτες, ζυμαρικά και πατάτες.
empty alt

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή
Back To Top