Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα. Γι’ αυτό, αν αυτό το Σαββατοκύριακο ετοιμάζεις μπάρμπεκιου στο σπίτι, ακολούθησε τα παρακάτω tips για να γλείφετε όλοι τα δάχτυλά σας από το αποτέλεσμα.
-Μαρινάρισέ το. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ένα εξεζητημένο μείγμα: αρκεί να ανακατέψεις ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και διάφορα φρέσκα βότανα για να αναδείξεις τα μεγαλύτερα ατού του. Προσθέτοντας λίγο σκόρδο και τσίλι, η γεύση θα απογειωθεί.
-Φύλαξε λίγη από τη μαρινάδα σου για μετά. Χρησιμοποίησε αυτή την ποσότητα προς το τέλος του ψησίματος, για να αλείψεις το κρέας και να τονίσεις τις γεύσεις του μείγματος και του κοτόπουλου.
-Ψήσε το κοτόπουλο σε κάρβουνα και όχι σε ηλεκτρική συσκευή, αν έχεις τη δυνατότητα. Θα δώσει ένα όμορφο ροδαλό χρώμα, βάθος στη γεύση και ασύγκριτα τραγανή υφή.
-Μην απομακρυνθείς καθόλου από τα κάρβουνα την ώρα του ψησίματος. Περίμενε μέχρι το κρέας να ροδίσει, ίσως να καψαλιστεί ελαφρώς στις άκρες, αλλά όχι να καεί. Αν διαπιστώσεις π.χ. ότι το στήθος κοτόπουλου, που είναι πιο ευπαθές, έχει αρχίσει να καίγεται, μετάφερέ το σε πιο ψυχρά σημεία της ψησταριάς για να συνεχιστεί το ψήσιμο ομοιόμορφα μέσα-έξω.
Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς...
Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.