Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα. Αυτά είναι τα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσεις και τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να οργανώσεις εκ των προτέρων τα γεύματά σου.

1. Προγραμμάτισε το χρόνο που χρειάζεσαι: Αποφάσισε εκ των προτέρων το μενού της εβδομάδας και στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτό, οργάνωσε το Σαββατοκύριακό σου έτσι ώστε να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο για μαγείρεμα. Αν δεν έχεις ξαναμαγειρέψει ένα φαγητό, την πρώτη φορά που θα το φτιάξεις βάλε χρονόμετρο να δεις πόση ώρα θα σου πάρει.

2. Προτίμησε φαγητά που κρατούν για μέρες: Για παράδειγμα, για τις καθημερινές φτιάξε σούπες και μαγειρευτά με σάλτσες, που ξαναζεσταίνονται και καταναλώνονται άνετα την επόμενη μέρα, και κράτησε το ψητό κρέας για το Σαββατοκύριακο.

3. Φτιάξε μια λίστα με τα ψώνια σου σύμφωνα με το μενού της εβδομάδας: Προτού ξεκινήσεις να μαγειρεύεις, βεβαιώσου ότι έχεις στο σπίτι όλα τα απαραίτητα, για να αποφύγεις τις εξορμήσεις της τελευταίας στιγμής στο σουπερμάρκετ.

4. Φρόντισε να έχεις αρκετά τάπερ: Χρειάζεσαι μια πλούσια συλλογή με δοχεία αποθήκευσης, σε διάφορα μεγέθη και υλικά, για να μεταφέρεις καθημερινά το φαγητό σου στη δουλειά χωρίς «ατυχήματα» αλλά και για να διατηρείς τα γεύματα των επόμενων ημερών σε αεροστεγείς χώρους στο ψυγείο.

5. Μαγείρεψε συνταγές από τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα: Για παράδειγμα το ψητό κοτόπουλο που θα περισσέψει από το γεύμα της Κυριακής μπορεί να γίνει τη Δευτέρα μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα.

empty alt

Οι ποπ σταρ είναι …ανθυγιεινοί

Δύο δισεκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις που στοχεύουν στους ανηλίκους και τους νεαρούς ενήλικες διαθέτει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κάθε χρόνο.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Mojito time

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
empty alt

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με απολαυστικά φιογκάκια primavera

Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου
Back To Top