Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές αξίζει να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στη μαγειρική, για να ετοιμάσεις μερικά επιπλέον γεύματα που θα πάρεις μαζί σου. Έτσι, θα εξασφαλίσεις στον εαυτό σου περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάρκεια των διακοπών, θα εξοικονομήσεις χρήματα, αφού δεν θα χρειαστεί να τρως συνέχεια έξω, και θα αποφύγεις απρόοπτα τύπου «στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο δεν έχει ούτε στραγγιστήρι για τα μακαρόνια που θέλω να βράσω».

Ποια φαγητά και σνακ ενδείκνυνται, όμως, για ένα ταξίδι; Αυτές είναι μερικές πρακτικές ιδέες:

-Σάλτσες που πηγαίνουν με όλα. Ένα ντρέσινγκ από μέλι, μουστάρδα και μπαχαρικά ή μια σπιτική πέστο μεταφέρεται εύκολα σε τάπερ και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για διάφορα εύκολα πιάτα στις διακοπές. Μπορείς, για παράδειγμα, να έχεις έτοιμη την πέστο, και στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή το εξοχικό σου να βράσεις μόνο τα μακαρόνια. Ή να αγοράσεις από το μέρος των διακοπών σου ελάχιστα υλικά –όπως μαρούλι, κρουτόν, καλαμπόκι σε κονσέρβα, να τους προσθέσεις το ντρέσινγκ και λίγο λάδι και να έχεις σε χρόνο ρεκόρ μια χορταστική σαλάτα.

-Έτοιμη ζύμη για κουλουράκια ή μπισκότα. Λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή σου μπορείς να φτιάξεις τη ζύμη, να την τυλίξεις σε διάφανη μεμβράνη και να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο. Έτσι, το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να την πλάσεις και να την ψήσεις στο φούρνο, για να έχεις έτοιμο ένα γλύκισμα για την παραλία ή ένα κέρασμα για τους επισκέπτες του εξοχικού σου. Φρόντισε μόνο στη διάρκεια του ταξιδιού να μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα ψυγειάκι ή μια cooler bag.

-Μαριναρισμένο κρέας για μπάρμπεκιου. Μια τέλεια ιδέα για το camping. Τοποθέτησε το κρέας σε μαρινάδα, αποθήκευσέ το σε πλαστικά σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και διατήρησέ το σε ψυγειάκι ή μια cooler bag στη διάρκεια του ταξιδιού. Το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να το ψήσειςστο γκριλ ή τα κάρβουνα.

-Πατατοσαλάτα. Κόψε τις πατάτες, ανακάτεψέ τις με υλικά της επιλογής σου (π.χ. κρεμμύδι, κάπαρη) και πρόσθεσε το ντρέσινγκ. Αυτή η σαλάτα είναι εύκολη, γρήγορη, φτιάχνεται με όποια υλικά υπάρχουν στην κουζίνα σου και σε αντίθεση με άλλες, δεν «μαραίνεται» αμέσως.Το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να προσθέσεις μερικά φρέσκα μυρωδικά, που θα της δώσουν έξτρα άρωμα και πιο λαχταριστή εμφάνιση.

-Κέικ χωρίς επικάλυψη. Μεταφέρεται εύκολα μέσα σε ένα τάπερ και δεν χαλάει, αρκεί βέβαια να μην περιέχει γλάσο ή σαντιγί. Θα γίνει το ιδανικό γλύκισμα για την παραλία ή για τα πρωινά των διακοπών.

empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
Back To Top