Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Αυτή τη δυνατότητα σου δίνει η παρακάτω συνταγή. Μοναδική προϋπόθεση για να την εκτελέσεις είναι να έχεις slow cooker, μια συσκευή σαν μοντέρνα γάστρα που μαγειρεύει για πολλές ώρες το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τα υλικά της μπολονέζ είναι λίγα και απλά, αλλά το μυστικό τους είναι πως όταν ενώνονται, δημιουργούν μια υπέροχη γεύση.

Τι θα χρειαστείς;
1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες
Λίγο αλατισμένο βούτυρο
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 χοιρινά λουκάνικα
Αλάτι

Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα;
1. Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα slow cooker και τα αφήνεις να μαγειρευτούν για 4-5 ώρες ή, στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, για 6 ώρες.
2. Ανακάτεψε τη σάλτσα και χτύπησέ τη στο μπλέντερ, όχι όμως μέχρι να πολτοποιηθεί αλλά αρκετά για να σπάσουν τα κρεμμύδια και οι ντομάτες σε μεγάλες μπουκιές. Εναλλακτικά, αφαίρεσε τα κρεμμύδια και κράτησέ τα για άλλη χρήση, ή πίεσέ τα απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
3. Όση σάλτσα περισσέψει από το γεύμα της ημέρας μπορείς να την αποθηκεύσεις μέχρι και για μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Κάνε αυτό το κόλπο για να μην ξαναμαυρίσει ποτέ η μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
empty alt

Εύκολες ψητές μελιτζάνες με παρμεζάνα

Παρατείνουμε το καλοκαίρι με μια υπέροχη συνταγή
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
Back To Top