Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.

«Έχουν πραγματικά ελαφριά, δροσιστική, όξινη γεύση και είναι ευκολόπιοτες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι», είπε για τις gose η Αμερικανίδα bartender Anne Becerra.

Μπορεί να μην τις έχεις ακουστά, αλλά οι gose είναι ένας από τους παλαιότερους τύπους μπίρας στον κόσμο, καθώς η ζυθοποίησή τους ξεκίνησε το δέκατο έκτο αιώνα στη Γερμανία. Παράμειναν δημοφιλείς για εκατοντάδες χρόνια, εξαφανίστηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά άρχισαν να παρασκευάζονται ξανά στη μεταπολεμική περίοδο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 άρχισαν να γνωρίζουν διάδοση ανάμεσα σε λάτρεις της μπίρας, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα τις έβλεπαν σαν μια καινοτομία.

Οι gose είναι ένα είδος όξινης (sour) μπίρας, κατηγορία στην οποία ανήκουν επίσης οι Berliner Weisse and Lambic. Δύσκολες στη παρασκευή, έχουν γίνει το νέο στοίχημα για πολλές σύγχρονες ζυθοποιίες.

«Τα όξινα ποτά κερδίζουν έδαφος σε κάθε κατηγορία», σχολίασε ο bartender Michael Lenane. «Πολλά κρασιά, οι Μαργαρίτες, τα περισσότερα κοκτέιλ είναι όξινα. Αναμφίβολα ο κόσμος αγαπά τα όξινα ποτά».

Αν λοιπόν σου αρέσουν οι ξινές γεύσεις, όπως το τουρσί, η λεμονάδα και τα πατατάκια με αλάτι και ξίδι, πιθανότατα θα αγαπήσεις τις gose, αν και αρκετές από αυτές είναι πολύ πιο ήπιες από άποψη οξύτητας.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον για τις gose, σύμφωνα με το Refinery29.com, είναι ότι απευθύνονται σε ένα κοινό που επεκτείνεται πέρα από τους «παραδοσιακούς» λάτρεις της μπίρας. Μάλιστα σύμφωνα με μια έρευνα του 2015, οι γυναίκες είναι 75% πιθανότερο από τους άντρες να προτιμήσουν μια όξινη (sour) μπίρα.

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

Έτσι δεν θα μαυρίσει ένα αβοκάντο που έχεις κόψει

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]
empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
Back To Top