Οι μπάρες cheesecake crème brûlée θα είναι το νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο

Ξέχνα τη μηλόπιτα και ξέχνα και όλες τις άλλες εκδοχές γλυκιάς κολοκύθας… Οι μπάρες cheesecake crème brûlée είναι το απόλυτο νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους ουρανίσκους. Εύκολο να το φτιάξεις και ακόμα πιο εύκολο να το απολαύσεις!

Αποδόσεις:
16 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
4 ώρες
Cal/Serv:
205

Συστατικά

Για την κρούστα

Σπρέι μαγειρικής

1 1/2 φλ. ψιλοτριμμένα Oreos

5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

2 (225 gr.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1 γ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ. μπαχαρικα κανέλα/γαρίφαλο

1/2 κουτ. αλάτι

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. λεπτή (ή κρυσταλλική) ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185°. Αλείφουμε ένα ταψί 8"-x-8" με μαγειρικό σπρέι. Κάντε την κρούστα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα Oreos με λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι. Πιέστε σε ομοιόμορφη στρώση στον πάτο του έτοιμου ταψιού.

Βήμα 2

Φτιάξτε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα, τον πουρέ κολοκύθας και τη ζάχαρη μέχρι να μη μείνουν σβώλοι. Προσθέστε το αυγό και τους κρόκους αυγών, στη συνέχεια ανακατέψτε τη βανίλια. Προσθέστε τα μπαχαρικά κανέλα/γαρίφαλο και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από την κρούστα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε αρκετό βραστό νερό για να φτάσει μέχρι τη μέση του ταψιού σας. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 50 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και ανοίξτε ελαφρά την πόρτα του φούρνου. Αφήνετε να κρυώσει στο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρέστε το σκεύος από το νερό και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για 2 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, το κόβετε σε μπάρες. Πασπαλίστε με μια ομοιόμορφη στρώση ζάχαρης και χρησιμοποιήστε προσεκτικά ένα φλόγιστρο μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να καραμελώσει.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Τέλεια ιδέα για δώρο (αλλά και για το σπίτι): αρωματισμένο αλάτι

Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.
empty alt

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
Back To Top