Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!

Ένα ορεκτικό για πολλούς, οι γαρίδες bang bang είναι ακαταμάχητα νόστιμες. Ο συνδυασμός τραγανών γαρίδων και της χαρακτηριστικής κρεμώδους, πικάντικης-γλυκιάς σάλτσας είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στον παράδεισο της γεύσης. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές το φτιάχνουμε –ως σνακ, ορεκτικό για πάρτι ή βραδινό γεύμα– δεν παλιώνει ποτέ. Διαβάστε παρακάτω για όλες τις συμβουλές και τα κόλπα μας για να κάνετε τις γαρίδες σας όσο το δυνατόν καλύτερες:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονική ψίχα ψωμιού αντί για τριμμένη φρυγανιά;

Αν η ψίχα είναι σπιτική, τότε απολύτως! Τίποτα δεν ξεπερνά τα φρέσκα ψίχουλα ψωμιού στο βιβλίο μας. Αν μιλάμε για κατάστημα, μείνε στην τριμμένη φρυγανιά. Τα κανονικά ψίχουλα ψωμιού είναι πολύ λεπτά και δεν τραγανίζουν τόσο όμορφα όσο η τριμμένη φρυγανιά.

Τι είδους γαρίδες να αγοράσω;

Αν και το μέγεθος της γαρίδας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, θα συνιστούσαμε να πάρετε αποφλοιωμένες γαρίδες για να μειώσετε τον χρόνο προετοιμασίας. Αν μπορείτε να αφαιρέσετε και τις ουρές, αυτό είναι υπέροχο! Αν όχι, μπορείτε απλά να τα κόψετε ή να τις τραβήξετε ελαφρά.

Εναλλακτικά.

Δεν είστε λάτρης της μαγιονέζας; Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι. Θέλετε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία; Αυξήστε τη sriracha ή αλλάξτε το για μια από τις αγαπημένες σας καυτερές σάλτσες, όπως Cholula, Crystal ή Tapatio.

Με τι να τι συνοδέψετε.

Για να γίνει πιο χορταστικό γεύμα, σερβίρετε μαζί με ρύζι στον ατμό, τηγανητά noodles ή τηγανητό ρύζι. Εάν το σερβίρετε ως ορεκτικό, συνδυάστε το με άλλες αγαπημένες επιλογές, όπως ρολά αυγών φριτέζας, λαχανάκια Βρυξελλών Kung Pao ή σπιτικό καβούρι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

553

Συστατικά

ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ

2 κ.σ. ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κιλό ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες

Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ BANG BANG

4 κ.σ. μαγιονέζα

4 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κ.σ. σριράτσα

Χυμός από 2 λάιμ

2 κουτ. μέλι

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατεύουμε μαζί την ψίχα ψωμιού, το λάδι και τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Βουτάμε τις γαρίδες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό, μετά στο μείγμα panko και μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να καλυφθούν όλες οι γαρίδες.

Ψήστε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες, για 13 με 15 λεπτά.

ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΑΛΤΣΑ BANG BANG

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, τη σριράτσα, το χυμό λάιμ και το μέλι και αλατοπιπερώστε.

Περιχύστε τη σάλτσα Bang Bang πάνω από τις γαρίδες και γαρνίρετε με κόλιανδρο πριν τις σερβίρετε.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 553

Λίπος 22 γρ

Κορεσμένο λίπος 4 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 281 mg

Νάτριο 719 mg

Υδατάνθρακες 53 γρ

Ίνα 4 γρ

Ζάχαρη 7 γρ

Πρωτεΐνη 33 γρ

Βιταμίνη D 1mcg

Ασβέστιο 170 mg

Σίδερο 3 mg

Κάλιο 512 mg

empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
Back To Top