Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς. Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.

Τα κονσερβοποιημένα φασόλια ή όσπρια είναι μια πραγματικά εύκολη και γρήγορη λύση όταν δεν έχεις χρόνο. Κάθε κονσέρβα είναι γεμάτη με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, παρέχοντας μια πρόταση υγιεινής διατροφής διαθέσιμη σε 30 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να ανοίξεις το δοχείο, να στραγγίσεις και να ξεπλύνεις. Μπορούν να φαγωθούν κατευθείαν από το κουτί, καθιστώντας αυτή μια πολύ φιλική προς το καλοκαίρι συνταγή σε εκείνες τις ζεστές, ζεστές μέρες, όταν απλά δεν μπορείτε να ενοχλείτε να ενεργοποιήσετε τη ζέστη. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια «σαλάτα ρεβίθια», αλλά μπορείτε να αλλάξετε εντελώς τα ρεβίθια για τα αγαπημένα σας κονσερβοποιημένα φασόλια: όποια ποικιλία προτιμάτε.

Πώς να την φέρεις στα μέτρα σου

Η βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού είναι απόλυτα διακριτική και φρέσκια με νότες μπαχαρικών και μπορείς να την προσθέσεις σε ό,τι σαλάτα θες και ταιριάζει με πολλά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλεις να αλλάξεις κάποιο από τα συστατικά της σαλάτας για να προσθέσεις κάτι άλλο της αρεσκείας σου, έχεις την απόλυτη ελευθερία. Δεν σου αρέσουν πολύ οι ελιές ή οι πιπεριές; Τα ντοματίνια και το ώριμο αβοκάντο σε κύβους θα καλύψουν αυτό το κενό γεύσης. Δεν θες να προσθέσεις κάτι γαλακτοκομικό; Βάλε μια άλλη μορφή πρωτεΐνης στη θέση της φέτας, όπως μερικά σκληρά βραστά αυγά ή ένα δοχείο τόνου, ή μια χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια, για εντελώς νηστήσιμο περιεχόμενο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

revithia

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

2 κονσέρβες ρεβίθια, στραγγίζονται και ξεπλένονται (ή ρεβίθια που θα έχεις βράσει)

1 μεσαίο αγγούρι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1/2 φλ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμάτας

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα ή ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια αλλά και ηλιόσποροι ταιριάζουν – επίσης εξαιρετική προσθήκη είναι το κουκουνάρι)

1 αβοκάντο

1 φλ. ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. λευκό ξύδι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μαζί ρεβίθια, αγγούρι, πιπεριά, κόκκινο κρεμμύδι, ελιές και φέτα (ή ξηρούς καρπούς), αβοκάντο και τα ντοματίνια. Καρύκευσε με αλάτι και πιπέρι.

Φτιάξε τη βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο με καπάκι, συνδυάζεις ελαιόλαδο, ξύδι, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Κλείνεις το βάζο και ανακινείς μέχρι να ομαλοποιηθεί και μετά προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Προσθέτεις τη βινεγκρέτ στη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρεις.

Tip: Εάν απομείνει επιπλέον σάλτσα, φύλαξέ την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες. Συνδυάζεται με φρεσκοψημένο ή φρυγανισμένο ψωμί.

empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Μύδια με ντομάτες και σκόρδο

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.
empty alt

Απολαυστική συνταγή Massaman Curry

Γευστικό ταξίδι στην ταϊλανδέζικη, ινδική και μαλαισιανή κουζίνα
Back To Top