Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια απόλαυση δύο σε ένα!

Για τους coffelovers και όχι μόνο μια καλοκαιρινή λιχουδιά που θα σας δώσει τη δόση ενέργειας μαζί με ένα λάκτισμα δροσιάς!

Συστατικά

1/3 φλ. συν 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη, μοιρασμένη

2 φλ. κρύο καφέ

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεζούρα υγρών ανακατεύουμε μαζί 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος με 1 κ.γ. ζάχαρη.

Βήμα 2

Μοιράζουμε σε 6 φόρμες για ξυλάκια, ρίχνοντας μόνο μια μικρή ποσότητα σε κάθε φόρμα. Στην κατάψυξη για 1 ώρα, ή μέχρι να παγώσει.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο φλιτζάνι μέτρησης υγρών, χτυπάμε μαζί τον καφέ με την υπόλοιπη ζάχαρη και την παχύρρευστη κρέμα. Μοιράζουμε ανάμεσα στα φορμάκια (με την παγωμένη πλέον στρώση κρέμας). Τοποθετούμε το καπάκι και παγώνουμε για 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει.

Βήμα 4

Πριν τα σερβίρετε, περάστε τις φόρμες κάτω από ζεστό νερό για να βγουν πιο εύκολα

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 6)

Θερμίδες 80

Λίπος 7 γρ

Κορεσμένο λίπος 4 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 25 mg

Νάτριο 9 mg

Υδατάνθρακες 5 γρ

Ίνα 0 γρ

Ζάχαρη 5 γρ

Πρωτεΐνη 0 γρ

Βιταμίνη D 0 mcg

Ασβέστιο 13 mg

Σίδερο 0 mg

Κάλιο 52 mg

empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

10 εύκολοι τρόποι να τρως καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά

1. Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα σμούθι. 2. Βάλε μια φρουτοσαλάτα στο πρωινό σου. 3. Πρόσθεσε (περισσότερα) λαχανικά σε ένα σάντουιτς.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Άλλος ένας Χρυσός Σκούφος για τον Έκτορα Μποτρίνι και το «Etrusco»

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής καινοτομίας για το θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala διά χειρός του καλύτερου σεφ […]
Back To Top