Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.

Spicy Gazpacho

Συστατικά
4-5 μεγάλες ντομάτες, κομμένες και σε κύβους
2 δοχεία ντομάτες σε κύβους (250 γρ)
1 μεγάλο αγγούρι σε κύβους
1 μεσαία κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 μεσαία πιπεριά jalapeno, καθαρισμένη και σε κύβους
1 μέσο κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
1 μπουκάλι V-8 (πικάντικο, χαμηλό νάτριο ή οποιαδήποτε ποικιλία), 32 oz. χυμό ή χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικου ή σέρι ή ξύδι κρασιού εάν προτιμάται
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουτ. αλάτι
1/2 κουτ τσίλι σε σκόνη
(επιπλέον εναλλακτικά συστατικά)
φέτες αβοκάντο
κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
σπόροι κολοκύθας
ψιλοκομμένο κόλιαντρο
φέτες λάιμ

Εκτέλεση

Βάλτε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Τοποθετήστε 1/2 το μείγμα σε ένα μπλέντερ και σφυγμό έως ότου ψιλοκομθεί, αλλά δεν καθαριστεί. Κάντε το ίδιο για το δεύτερο ήμισυ ή αν σας αρέσει χοντρό, αφήστε το και ανακατέψτε μαζί με το μείγμα.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα για να κρυώσει πριν το σερβίρετε. …

Κρεμώδης σούπα αγγουριού

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς μόνο αγγούρια ωμά – είναι υπέροχα σοταρισμένα και στη συνέχεια συμπληρώνονται με αβοκάντο για μια μεταξωτή υφή σούπα που είναι ζεστή ή κρύα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

4 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες κομμένες σε φέτες αγγούρι,

1 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή ζωμός κοτόπουλου με μειωμένο αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο καγιέν πιπέρι

1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, καθώς και λίγο ακόμα για γαρνίρισμα

½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύεις, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, 1 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις χυμό λεμονιού και μαγειρεύεις για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτεις 3 3/4 φλιτζάνια φέτες αγγουριού, ζωμό, αλάτι, πιπέρι και καγιέν. Αφήνεις να σιγοβράσουν. Μειώνεις τη θερμοκρασία και σιγοβράζεις μέχρι τα αγγούρια να είναι μαλακά, 6 έως 8 λεπτά.

Μεταφέρεις τη σούπα σε μπλέντερ. Προσθέτεις αβοκάντο και μαϊντανό. Ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ομαλό μείγμα. Ρίχνεις σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ανακατεύεις σε γιαούρτι. Κόβεις τις υπόλοιπες φέτες αγγουριού (1/4 φλιτζανιού). Αφήνεις τη σούπα να κρυώσει στο ψυγείο. Λίγο πριν την σερβίρεις, γαρνίρεις με το ψιλοκομμένο αγγούρι και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφικά στοιχεία

Ανά μερίδα/μπολ:

169 θερμίδες, 11,8 g ολικού λίπους, 1,9 g κορεσμένου λίπους, 2 mg χοληστερόλης, 494 mg νατρίου, 536 mg καλίου, 13,6 g υδατάνθρακες, 5,1 g ίνας, 6 g ζάχαρη, 4,1 g πρωτεΐνης, 17 mg βιταμίνης C, 71 mcg φυλλικού οξέος, 99 mg ασβεστίου, 1 mg σιδήρου 39 mg μαγνησίου.

soup_strawberry_

Σούπα φράουλας με θυμάρι και λεμόνι

Οι γλυκές φράουλες συνδυάζονται με αρωματικό θυμάρι λεμονιού σε αυτήν την όμορφη συνταγή με παγωμένη σούπα που είναι ιδανική για ειδικές περιστάσεις.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες

1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά – ή ξινόγαλα – ή ελαφριά κρέμα γάλακτος

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ενώνεις τις φράουλες με το 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα στο μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων. Καλύπτεις και ανακατεύεις ή επεξεργάζεσαι μέχρι να γίνει το μείγμα πολύ λείο. Μεταφέρεις σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτεις το τρίμμα φλούδας λεμονιού και το ψιλοκομμένο θυμάρι. Αφήνεις στο ψυγείο για 4 έως 24 ώρες για να δέσουν αρμονικά οι γεύσεις.

Για σερβίρισμα, στραγγίζεις τη σούπα, αφαιρώντας το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο θυμάρι. Προσθέτεις το μέλι. Βάζεις τη σούπα σε μικρά μπολ. Εάν θέλεις, προσθέτεις 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βουτυρόγαλα σε κάθε μερίδα και γαρνίρεις με λωρίδες φλούδας λεμονιού ή / και φρέσκα φυλλαράκια θυμάρι.

Διατροφικά στοιχεία

Ανά μερίδα/μπολ:

92 θερμίδες, 0,9 g ολικού λίπους, 0,4 g κορεσμένου λίπους, 2 mg χοληστερόλης, 66 mg νατρίου, 266 mg καλίου, 20,1 g υδατάνθρακες, 2,3 g ίνας, 17 g ζάχαρη, 2,8 g πρωτεΐνης, 66 mg βιταμίνης C, 29 mcg φυλλικού οξέος, 91 mg ασβεστίου, 1 mg σιδήρου, 21 mg μαγνησίου.

 

 

empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

12 φρούτα και λαχανικά που δεν χρειάζονται ψυγείο

Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα είχαμε ανάγκη τα ψυγεία. Επιστρέφοντας από την αγορά θα μαγειρεύαμε όσα προϊόντα είχαμε μόλις προμηθευτεί, προτού αυτά αρχίσουν να χάνουν τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top