Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος. Φροντίστε να την πιέσετε στην κορυφή του ταψιού σας γιατί συρρικνώνεται καθώς ψήνεται. Η γέμιση είναι ελαφριά, ελαφρώς ξινή και αρκετά γλυκιά. Όσο για τα φρούτα, χρησιμοποιήστε φρούτα εποχής και επιλέξτε τα αγαπημένα σας! Το φθινόπωρο δοκιμάστε την εκδοχή της τάρτας με μήλο!

ΥΛΙΚΑ

10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. αλάτι

10 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1/2 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

1 (8 ουγκιές) τυρί μασκαρπόνε

4 ουγκιές τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

Χυμός 1/2 λεμονιού

1/2 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1 φλ. μισές φράουλες

1 φλ. βατόμουρα

1 φλ. σμέουρα

2 μανταρίνια

1/3 φλ. βατόμουρα

1/4 φλ. βερίκοκα κομμένα σε φέτες

(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ακτινίδιο ή κεράσι – ακόμα και σταφύλι)

glikoa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε την κρούστα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Πιέστε το μείγμα σε ένα ταψί τάρτας 10″ με αποσπώμενο πάτο, πιέζοντας τη ζύμη μέχρι να υπερκαλύψει τις πλευρές και μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.

Τρυπήστε το όλο με ένα πιρούνι και ψήστε μέχρι να ροδίσει, 20 με 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Φτιάξτε γέμιση: Σε ένα μεσαίο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπήστε την κρέμα μέχρι γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε ζάχαρη άχνη, χυμό λεμονιού και εκχύλισμα αμυγδάλου και χτυπήστε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Ενώστε με την κρέμα γάλακτος.

Απλώνουμε γέμιση πάνω από την κρύα κρούστα και τακτοποιούμε φρέσκα φρούτα από πάνω.

Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, 2 ώρες.

empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Freeze! Αποστολή: Μπανάνες στην κατάψυξη

  Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
empty alt

Πουτίγκα μπανάνας – δροσερή, ανάλαφρη – θα την λατρέψεις

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
Back To Top