Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου. Η παρακάτω «εξίσωση του τάπερ» θα σου λύσει τα χέρια.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. μαρούλι, ρόκα, κέιλ) + μαγειρεμένα λαχανικά (για παράδειγμα μπριάμ ή κουνουπίδι και μπρόκολο στο φούρνο) + όσπρια (ακόμα και τα φασόλια κονσέρβας κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους).

Σε αυτά μπορείς να προσθέσεις, προαιρετικά: σιτηρά (π.χ. ζυμαρικά ή ρύζι) + κάποια πηγή ζωικής πρωτεΐνης (για παράδειγμα, φιλέτο κοτόπουλο) με λίγο λεμόνι ή τη συνοδεία μιας ελαφριάς και γρήγορης σάλτσας (όπως πέστο ή σος γιαουρτιού)+ μερικές μπουκιές από μια προσωπική σου «αδυναμία» (όπως μερικές ελιές Καλαμών, λίγο καπνιστό τυρί ή ένα ώριμο αβοκάντο σε φέτες με μερικές σταγόνες λεμονιού για να μη μαυρίσουν).

Με τα παραπάνω μπορείς να κάνεις διάφορους συνδυασμούς, ώστε να ετοιμάζεις καθημερινά και ένα διαφορετικό γεύμα για το ταπεράκι του γραφείου.

empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Πώς να βγάλετε μια έντονη μυρωδιά από την επιφάνεια κοπής

  Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
Back To Top