Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση

Ονειρευόμαστε λαχταριστές μπουκιές καραμέλας αυτό το φθινόπωρο, χάρη σε αυτά τα μίνι cheesecakes. Και το καλύτερο μέρος: Δεν χρειάζεται καν να ανάψετε τον φούρνο σας για να τα βάλετε στο τραπέζι. Οι κλασικές κρούστες Graham-cracker χρησιμεύουν ως βάση για αυτά τα επιδόρπια ατομικού μεγέθους. Στη συνέχεια ολοκληρώνονται με εύκολη, κρεμώδη γέμιση cheesecake χωρίς ψήσιμο και τελειώνετε με μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα καραμέλας. Hot tip: χρησιμοποιήστε τις αυθεντικές καραμέλες Werther's Chewy ως συντόμευση για την καραμέλα – απλώς ξετυλίγετε, λιώνετε και ανακατεύετε για τέλεια αποτελέσματα κάθε φορά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

3

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

4 ώρες 30 λεπτά

Συστατικά

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

20 αυθεντικές καραμέλες Werther's Chewy, ξετυλιγμένες

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1/2 κουτ. αλάτι

ΚΡΟΥΣΤΑ

2 φλ. θρυμματισμένα κράκερ Graham, (αλλά και μπισκότα ή άλλα κράκερ της αρεσκείας σας)

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ

230 γρ. τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

1/3 φλ. κρέμα παχιά, παγωμένη

ΑΠΟ ΠΑΝΩ

1/2 φλ. συν 1 κ.σ. παχιά κρέμα, μοιρασμένη

Εκτέλεση

Φτιάξτε την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας: Λιώστε τις αυθεντικές καραμέλες Werther’s Chewy με την κρέμα και το αλάτι σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Χωρίς αντικολλητικό; Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ψήστε στα μικροκύματα σε βήματα των 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας μεταξύ τους, μέχρι να ομογενοποιηθούν.) Χωρίστε τα στη μέση, σε δύο μπολ. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Φτιάξτε την κρούστα: Συνδυάστε τα θρυμματισμένα κράκερ Graham με το λιωμένο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε να ενωθούν. Μοιράστε το μείγμα εξίσου ανάμεσα σε τρία μπολάκια, πιέζοντας προς τα κάτω για να σχηματίσετε μια βάση σαν κρούστα σε καθένα.

Φτιάξτε τη γέμιση: Με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τη μισή σάλτσα καραμέλας και χτυπάτε να ενωθούν.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με το μίξερ την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σφιχτές κορυφές. Προσθέστε τη σαντιγί στο μείγμα κρέμας-τυριού και ανακατεύετε απαλά.

Μοιράζετε τη γέμιση ίσα στα μπολ του γλυκού και απλώνετε προσεκτικά πάνω από την κρούστα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες, μέχρι να δέσει.

Τελειώστε τα Cheesecakes: Ζεστάνετε ξανά την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος για να διατηρήσετε το μείγμα ρευστό. Ρίξτε προσεκτικά την καυτή σάλτσα καραμέλας πάνω στα παγωμένα cheesecakes και μετά γείρετε τα φλιτζάνια για να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα. (Η καραμέλα θα δέσει γρήγορα.)

Χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός, χτυπήστε την υπόλοιπη 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίσει σφιχτές κορυφές. Ρίχνετε τη σαντιγί πάνω από κάθε cheesecake και σερβίρετε.

empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Πρέπει να βάζουμε τα λαχανικά στο ψυγείο;

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Το tip για να διατηρείται ο καφές σου ζεστός για περισσότερη ώρα

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
empty alt

Ρεβίθια με μπρόκολο σε μια απολαυστική Alfredo εκδοχή

Η πιο comfort συνταγή που συνδυάζει τα ρεβίθια με το μπρόκολο
Back To Top