Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι

Δεν υπάρχει πιο εύκολο από αυτό το υγιεινό πρωινό taco που είναι έτοιμο σε μόλις πέντε λεπτά. Το λάχανο ή η ρόκα θα λειτουργήσουν εξίσου καλά αν δεν έχετε σπανάκι στο ψυγείο. Αν θέλετε ένα υπερβολικά σκληρό αυγό και παρατηρήσετε ότι το αυγό ροδίζει πολύ γρήγορα, προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό στο τηγάνι για να βοηθήσει ο ατμός το αυγό και να πήξει ο κρόκος πιο γρήγορα.

Ενεργός χρόνος:

5 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

5 λεπτά

Μερίδες:

1

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι αβοκάντο ή λάδι canola

1 τορτίγια καλαμποκιού

1 φλιτζάνι baby σπανάκι ελαφρά συσκευασμένο

1 μεγάλο αυγό

2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη

Καυτερή σάλτσα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε την τορτίγια, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό συνολικά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Προσθέστε σπανάκι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν τα φύλλαελάχιστα, περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρετε το σπανάκι στην τορτίγια. Πασπαλίζετε τη φέτα σε κύκλο σε μέγεθος αυγού στο τηγάνι αφήνοντας ανοιχτό σημείο στο κέντρο. Σπάτε το αυγό στη φέτα. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το αυγό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, περίπου 2 λεπτά για να είναι πολύ εύκολο. Μεταφέρετε στο σπανάκι και περιχύστε με καυτερή σάλτσα, αν θέλετε.

 

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 taco

Θερμίδες 225, Λιπαρά 14g, Κορεσμένα Λιπαρά 5g, Χοληστερόλη 203mg, Υδατάνθρακες 13g, Συνολικά Σάκχαρα 1g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 12g, Φυτικές Ίνες 3g, Νάτριο 287mg, Κάλιο 363mg

empty alt

Για να ξέρεις τι τρως: φρούτα και λαχανικά του Ιούνιου

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολή, ειδικά στις μέρες μας όπου έχουμε τη δυνατότητα να τρώμε τα πάντα ασχέτως εποχής και περιοχής, αλλά ίσως κάτι ήξεραν οι παλαιότεροι που έλεγαν ότι «κάθε πράγματα στον καιρό του».
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.
empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Γιατί αλάτι και πιπέρι πάνε πακέτο στο τραπέζι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
Back To Top