Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά 1/2 φλιτζάνι […]

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!

Συστατικά

1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά

1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά

3/4 φλιτζανιού θρυμματισμένος ανανάς σε χυμό

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 φλ.

Εκτέλεση

Χτυπάτε το υποκατάστατο αυγού και τη ζάχαρη σε μέτριο μπολ μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να πάρει κρεμώδη μορφή. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και ανανά. Ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο εντελώς πριν το προσθέσετε στην παγωτομηχανή.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την παγωτομηχανή ή για το μείγμα σε ρηχό γυάλινο μπολ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Ανακατέψτε και ξύστε το μείγμα με λαστιχένια σπάτουλα κάθε 10 λεπτά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 130 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 25 g, Πρωτεΐνες: 5 g, Λιπαρά: 1 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 59 mg, Νάτριο: 79 mg, Φυτικές ίνες: 1 g

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 1/2 άμυλο, 1/2 λιπαρά.

empty alt

Η κανέλλα υπόσχεται μνήμη ελέφαντα

Στην κανέλα βρίσκεται το μυστικό της γερής μνήμης. Αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων και που υπόσχεται να να βοηθήσει τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μαθήματά τους να βελτιώσουν τις σχολικές.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

8 tips για να μειώσεις στο ελάχιστο τη σπατάλη φαγητού

Το σενάριο είναι γνωστό: ανοίγεις το ψυγείο να πάρεις εκείνα τα λαχανικά που είχες αγοράσει πριν από λίγες (;) μέρες, για να διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει ήδη αποικία για κάθε είδους μικροοργανισμούς.
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Γευστικές μπουκιές για μάξιμουμ ενέργεια

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
Back To Top