Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή. Μας αρέσει να συμπληρώνουμε τη δική μας με ντομάτα και ρόκα όταν είναι η εποχή τους, αλλά αν τις φτιάχνετε τον χειμώνα, δοκιμάστε τες με λαχανικά ρίζας όπως ψητά λαχανάκια Βρυξελλών ή ψητά καρότα!

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερα για την επιφάνεια

2 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. μαγειρική σόδα

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φυτικό λάδι, για τηγάνι

flat a

ΓΙΑ ΤΗN ΠΙΤΣΑ

1 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση

1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. φρεσκοκομμένη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

350 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες πάχους 1/4 »

Μπαλσάμικο

2 φλ. ρόκα

flat b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά για να συνδυάσετε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και μαγειρική σόδα. Προσθέστε γιαούρτι και λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Αλευρώστε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Μεταφέρετε τη ζύμη στην επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, 3 έως 4 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι εάν η ζύμη είναι κολλώδης.

Χωρίστε τη ζύμη σε 3 κομμάτια, στη συνέχεια κυλήστε κάθε κομμάτι σε πάχος 1/4 «. Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και προσθέστε αρκετό φυτικό λάδι για να καλύψετε το κάτω μέρος του τηγανιού. Και μαγειρέψετε τη ζύμη περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Συνεχίστε το μαγείρεμα, προσθέτοντας περισσότερο φυτικό λάδι όπως απαιτείται. Διαφορετικά βάζετε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί λαδωμένο και την ψήνετε για 10 λεπτά – κι ύστερα προσθέτετε τα υλικά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τις ντομάτες, το κόκκινο κρεμμύδι, το λάδι και τη ρίγανη και αρωματίστε με πιπέρι. Απλώσετε κάθε επίπεδο ψωμί με τυρί, μείγμα ντομάτας-κρεμμυδιού και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, 15 λεπτά. Περιχύνουμε με βαλσάμικο και προσθέτουμε ρόκα από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Tip: Όπως και στην πίτσα, μπορείτε να πειραματιστείτε με ό,τι υλικά θέλετε – ελιές, αλλαντικά, διαφορετικά τυριά, πιπεριά, – ό,τι τραβάει πραγματικά η όρεξή σας.

empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

Tis the season to be jolly-cocktail

Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
Back To Top