Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο. Πώς; Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Βάλε νερό να βράσει. Γέμισε ένα μικρό κατσαρολάκι με 7-8 εκατοστά νερό. Κλείσε το καπάκι και άφησέ το να πάρει μια βράση. Αυτή η ποσότητα νερού ίσως σου φαίνεται μικρή, αλλά είναι η ιδανική ώστε το σπασμένο αυγό να μην επιπλεύσει σε μεγάλη απόσταση από τον πυθμένα της κατσαρόλας και το ασπράδι να ψηθεί προτού απλωθεί.

2. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά. Και άφησέ το να σιγοβράζει. Αμέσως μετά, πρόσθεσε ξίδι στο νερό: η οξύτητά του θα βοηθήσει το ασπράδι να στερεοποιηθεί πιο γρήγορα. Μη χρησιμοποιήσεις βαλσαμικό ξίδι, γιατί θα σκουρύνει το χρώμα του αυγού και θα δώσει μια έντονη γεύση στο ποσέ. Ιδανική επιλογή είναι το λευκό ξίδι.

3. Βύθισε απαλά το αυγό. Αρχικά, σπάσε το σε ένα μπολ και μετάφερέ το, στη συνέχεια, απαλά στο νερό, ρίχνοντάς το σιγά σιγά. Δεν πειράζει αν σε αυτή τη φάση απλωθεί λίγο το ασπράδι. Αν θέλεις, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και με ένα δεύτερο αυγό αλλά όχι με περισσότερα, γιατί θα «παραφορτώσεις» την κατσαρόλα. Μπορείς επίσης να ανακινήσεις ελαφρά το κατσαρολάκι δημιουργώντας έτσι μια μικρή δίνη και εμποδίζοντας το ασπράδι να απλωθεί.

4. Βάλε χρονόμετρο κουζίνας. Υπολόγισε ότι το αυγό σου θα χρειαστεί να σιγοβράσει για 3 λεπτά: αρκετός χρόνος για να ψηθεί το ασπράδι ενώ ο κρόκος παραμένει ρευστός. Βγάλε το αυγό από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα. Αν δεν έχεις χρονόμετρο, θα καταλάβεις ότι το αυγό σου είναι έτοιμο όταν το ασπράδι γίνει αδιαφανές και συμπαγές – δεν χάνει δηλαδή το σχήμα του όταν το βγάζεις από το νερό. Απολαμβάνεις το ποσέ αυγό σου αμέσως.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top