Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.

Το μαγικό αβοκάντο έχει γίνει ένα μοντέρνο φρούτο χάρη στο ότι είναι πλούσιο σε υγιή ακόρεστα λίπη. Σίγουρα έχεις ακούσει την έκφραση «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον γιατρό τον κάνει πέρα», αλλά φαίνεται ότι είναι καιρός να απομακρυνθεί το μήλο γιατί τώρα οι ειδικοί διατροφής συμβουλεύουν να τρώμε αβοκάντο κάθε μέρα. Αυτό δεν θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα μόλις δοκιμάσεις αυτήν τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ: 1 άτομο

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας πιπεριά, σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο

1 αβοκάντο

50 γρ. τεμαχισμένο τυρί τσένταρ

150 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

6 φέτες μπέικον

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Κόβεις σε τετράγωνα μικρά κομμάτια την κόκκινη πιπεριά και προσθέτεις τα κομμάτια σε ένα μπολ μαζί με το σχοινόπρασο. Κόψε το αβοκάντο στο μισό και αφαίρεσε τον πυρήνα και τη φλούδα. Βγάλε λίγο από το αβοκάντο από το κέντρο και βάλε το στο μπολ με τις πιπεριές και το σχοινόπρασο. Προσθέτεις το τριμμένο τσένταρ στο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Με ένα κουτάλι βάζεις το μείγμα στο κέντρο του αβοκάντο. Πιέζεις σταθερά τα μισά αβοκάντο ώστε να εφάπτονταο και όπως είναι ενωμένα καλύπτεις το αβοκάντο ολόκληρο εξωτερικά με τον κιμά, το τυλίγεις όπως είναι με τις φέτες μπέικον κρέατος σε μπέικον και αλείφεις με σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να γίνει ωραίο και τραγανό. Τα αβοκάντο είναι υπέροχα από μόνα τους, αλλά όλα έχουν καλύτερη γεύση με μπέικον και τυριά!

avb

Δεύτερη συνταγή

ΥΛΙΚΑ: 2 άτομα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 αβοκάντο

1/3 φλ. τριμμένο τσένταρ

8 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200. Κόψε κάθε αβοκάντο στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Ξεφλουδίζεις κάθε αβοκάντο. Βάζεις στη θέση του πυρήνα το τσένταρ κι ενώνεις τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. Τυλίγεις κάθε αβοκάντο με 4 φέτες μπέικον. Τοποθετείς τα αβοκάντο τυλιγμένα με μπέικον σε ταψί και ψήνεις μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό στην κορυφή, περίπου 5 λεπτά. Πολύ προσεκτικά, γυρνάς το αβοκάντο χρησιμοποιώντας λαβίδες και συνεχίστε να ψήνεις μέχρι να γίνει τραγανό παντού, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Κόβεις στη μέση και σερβίρεις αμέσως.

Tip: στον πυρήνα μπορείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε άλλο τυρί θες ή να φτιάξεις τη γέμιση της επιλογής σου – μια άλλη δημοφιλή εναλλακτική είναι εκείνες που στο εσωτερικό χρησιμοποιούν μελάτο βραστό αυγό που και σε αυτή την εκδοχή το αποτέλεσμα είναι εξίσου εκρηκτικό!

empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος το αποφεύγεις. Έχεις συνέχεια στη δουλειά για αρκετές ώρες και δεν θέλεις να πιεις.
empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
Back To Top