Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας.

Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας. Τόσο εύκολο να γίνουν και οι δυνατότητες γέμισης είναι ατελείωτες. Αυτή η κρεμώδης εκδοχή έχει τυρί κρέμα, σπανάκι και κοτόπουλο για μια υπέροχη αίσθηση γεύματος με χαμηλούς υδατάνθρακες. Ο τέλειος συνδυασμός.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 πιπεριές κομμένες στη μέση κατά μήκος

225 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο

300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο (ή και φρέσκο)

2 κ.σ. τεμαχισμένο τσένταρ, διαιρεμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 κουτ. πάπρικα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

cream

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε τις πιπεριές με κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί 9”-x-13”. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το κοτόπουλο, το σπανάκι, 1 φλιτζάνι τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πάπρικα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε το μείγμα ανάμεσα στις πιπεριές και από πάνω ρίχνετε το υπόλοιπο φλιτζάνι τσένταρ. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε 10 λεπτά ακόμα.

empty alt

Κάστανο: Βάλσαμο του χειμώνα

Σκέτα, βραστά ή ψητά, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, από τότε που τα αναγνωστικά του Δημοτικού συνέδεαν την έλευση του κρύου με την παρουσία του καστανά στη γωνία.
empty alt

Το επικίνδυνο πάτωμα

Μην αγγίζετε φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα. Μπορεί η προειδοποίηση να είναι οικεία όμως οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένας στους τρεις άντρες και γυναίκες θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, πιστεύοντας ότι η στιγμιαία επαφή του φαγητού με το πάτωμα δεν μπορεί να το μολύνει […]
empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

Διεθνής Μέρα Μήλου – μπες στον (υγιεινό) πειρασμό του

Το πιο διάσημο και πιο σκανδαλώδες φρούτο από καταβολής κόσμου στις 21/10 έχει την τιμητική του. Κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει στις 21/10 έναν εορτασμό της πιο νόστιμης συγκομιδής μήλων του έτους και διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή μέρα.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top