Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ

Τα αυθεντικά ζυμαρικά με φέτα στον φούρνο έχουν κατακτήσει όλο τον κόσμο. Το φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Η αγάπη μας για αυτά ενέπνευσε τη νέα μας εμμονή: αυτή τη ζεστή, σαν θεραπευτική αγκαλιά σούπα. Αν και βασικά δεν μπορούμε να πούμε ποτέ όχι στα ζυμαρικά, σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα συχνά αρχίζουμε να λαχταρούμε ζεστά κλασικά πιάτα όπως η ντοματόσουπα. Αν λαχταράτε την ίδια ατμόσφαιρα ψημένης φέτας αλλά σε μορφή σούπας, τότε αυτή η συνταγή είναι η απάντηση.

Απλώς ετοιμάστε τη σάλτσα όπως θα κάνατε συνήθως για τα ζυμαρικά φέτας στο φούρνο (με λίγη λιγότερη φέτα), προσθέστε λίγο ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε – κι έτοιμη η κρεμώδης σούπα ντομάτας χωρίς κρέμα. Σερβίρετε με μερικά φρέσκα μυρωδικά, περισσότερη φέτα και λίγα φρεσκοφτιαγμένα κρουτόν (ή ψητό τυρί, αν είναι το στοιχείο σας) και έχετε ένα comfort food μπολ που θα αναζητάτε ξανά και ξανά.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό μπλέντερ ή μπλέντερ εμβάπτισης σε αυτή τη συνταγή. Οποιοδήποτε από τα δύο θα λειτουργήσει και έχουμε συμπεριλάβει οδηγίες και για τα δύο παρακάτω.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 - 3 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 15 λεπτά

CAL/SERV:

929

Συστατικά

1 κιλο ντοματίνια

2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1/2 γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λίγες νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά

170 γρ. φέτα, χωρισμένη

2 φέτες άσπρο ψωμί, αφαιρούνται οι κρούστες, κομμένες σε κύβους ½".

1 1/2 φλ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Φρέσκος άνηθος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Σε ένα μέτριο ταψί, συνδυάστε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα εκτός από περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και στη συνέχεια ανακατέψτε.

Τοποθετείτε ⅔ από τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύνετε με λίγο από το λάδι που μαζεύτηκε στο ταψί. Ψήνετε για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και να ροδίσει η φέτα από πάνω.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό ταψί ή σκεύος, ρίξτε κύβους ψωμιού, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήστε στην άκρη.

Εάν χρησιμοποιείτε τυπικό μπλέντερ: Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα ντομάτας και φέτας, μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου, σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει τελείως λείο. Μεταφέρετε σε μια μέτρια κατσαρόλα.

Εάν χρησιμοποιείτε εμβαπτιζόμενο μπλέντερ: Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα ντομάτας και φέτας σε μια μέτρια κατσαρόλα και ανακατέψτε με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει τελείως λείο. Ανακατεύετε με ζωμό κοτόπουλου.

Βράστε το μείγμα της σούπας σε μέτρια χαμηλή φωτιά και αφήστε το να γίνει για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, όσο ψήνεται η σούπα, μεταφέρετε το ψωμί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν τα κρουτόν.

Σερβίρετε τη σούπα με κουτάλα σε μπολ και γαρνίρετε με λίγη ψίχα ψωμιού, την υπόλοιπη φέτα, φρέσκο ​​άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Wraps με μαρούλι – η απόλυτη ανατροπή!

Χωρίς θερμίδες ψωμιού ή πίτας, αυτές οι τυλιχτές απολαύσεις θα σε «τυλίξουν» γευστικά
Back To Top