Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.

 

Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας. Να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ και πατήσεις είτε το play της αγαπημένης σου σειράς είτε να ξαπλώσεις αγκαλιά με τη μια και μοναδική σου αγάπη ακούγοντας μουσικές που σε ταξιδεύουν. Για να κάνουμε αυτό το νοερό ταξίδι λίγο πιο έντονο και για να βάλουμε κι όλες τις αισθήσεις στο παιχνίδι της χαλάρωσης σου προτείνουμε μια εύκολη κι απλή συνταγή για ζεστό κρασί, που το χρώμα και τα αρώματά του και εννοείται η γεύση του θα κάνουν την καραντίνα να περάσει -ίσως- λίγο πιο ανώδυνα! Στο κάτω κάτω είναι Παρασκευή βράδυ! Enjoy!

Το να κάνεις ζεστό κρασί δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Συνδυάζεις ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί με μερικές φέτες πορτοκαλιού, μπαχαρικά, μέλι και κονιάκ και το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ξηρές ποικιλίες όπως merlot, malbec ή cab sauv. Αλλά στην πραγματικότητα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια ποικιλία θες, το αγαπημένο σου μπουκάλι λειτουργεί κι εδώ μια χαρά. Εάν δεν σου αρέσει το κονιάκ ή δεν έχεις στο σπίτι, μπορείς άνετα να το παραλείψεις – εναλλακτικά, αν θες πιο φρουτώδη και γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις κάποιο λικέρ της προτίμησής σου.

mull

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

mulle

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 ml) μπουκάλι κόκκινο κρασί

1 πορτοκάλι, κομμένο σε στρογγυλά κομμάτια/φέτες, και επιπλέον κομμάτια για γαρνιτούρα

6 ολόκληρα γαρίφαλα

3 ξυλάκια κανέλας, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

Γλυκάνισο 3 αστέρων

1/4 φλ. μέλι

1/2 φλ. κονιάκ

mulleda

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάζεις όλα τα υλικά. Μόλις αρχίζουν να σιγοβράζουν -προσοχή να μην έρθουν σε βρασμό- μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Σιγοβράζεις απαλά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Το σερβίρεις και το απολαμβάνεις ζεστό και γαρνίρεις με περισσότερες φέτες εσπεριδοειδών (πλέον βρίσκεις και μανταρίνι) και ξυλάκια κανέλας ακόμα και αστεράκια γλυκάνισου.

 

 

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
Back To Top