Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο.

Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα, ο καθαρισμός τους θα γίνει παιχνιδάκι.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χαράζεις ένα «Χ» στη βάση κάθε καστάνου, αφού πρώτα τοποθετήσεις το κάστανο από την πιο επίπεδη πλευρά του πάνω σε μια διπλωμένη πετσέτα, για να μην κινδυνέψεις να κοπείς.

Χαράζοντας αυτό το «Χ», αφενός τα κάστανα δεν θα εκραγούν στο φούρνο, αφετέρου θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα, ενώ ταυτόχρονα η φλούδα τους θα ανοίξει σαν πέταλο λουλουδιού. Έτσι, το ξεφλούδισμα θα γίνει εκπληκτικά εύκολο.

Στη συνέχεια, απλώνεις τα χαραγμένα κάστανα σε ένα ταψάκι και τα ψήνεις για 35-40 λεπτά. Αν τα δεις να σκουραίνουν, μη βιαστείς να τα βγάλεις από το φούρνο: για να γίνουν πρέπει η σάρκα τους να έχει μαλακώσει, σαν μια καλοψημένη πατάτα, ώστε να μπορείς να βυθίσεις εύκολα ένα μαχαίρι στο εσωτερικό της.

Για να καταλάβεις ότι τα κάστανα έχουν γίνει, λοιπόν, βγάλε ένα από το φούρνο και κάνε το πείραμα με το μαχαίρι. Παρατήρησε επίσης το χρώμα της σάρκας του: πρέπει να έχει γίνει αδιαφανής και να αφήνει μια αμυλώδη αίσθηση στο στόμα (να μην είναι πλέον τραγανή).

Βγάλε τα κάστανα από το φούρνο, τύλιξέ τα σε μια χοντρή πετσέτα και άφησέ τα εκεί για 8-10 λεπτά. Οι ατμοί θα μαλακώσουν τη φλούδα τους για να την αφαιρέσεις πανεύκολα.

Αμέσως μετά χρησιμοποίησέ τα στη συνταγή σου ή σέρβιρέ τα στους καλεσμένους σου.

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα φύλλα του καρότου;

Αν βρεις στο μανάβικο ή στη λαϊκή αγορά ρίζες καρότου που διατηρούν ακόμα τα πράσινα φύλλα τους, προτίμησέ τις.
empty alt

Κάνε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας σου να λάμπουν με ένα γκρέιπφρουτ!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
empty alt

All time crepes

Καλά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει – για τέλειο εορταστικό πρωινό ή για μεσημεριανό διακοπών.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
Back To Top