Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.

Ο κιμάς πρέπει να έχει και λίπος. Φρόντισε να μην είναι τελείως άπαχος. Ιδανική αναλογία; 80% κρέας και 20% λίπος. Το τελευταίο κάνει τα κεφτεδάκια σου ζουμερά και τρυφερά.

Μην ανακατέψεις πολύ το μείγμα. Σταμάτησε το ανακάτεμα μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, διαφορετικά τα κεφτεδάκια μπορεί να σφίξουν υπερβολικά.

Μην ξεχνάς τα πρόσθετα υλικά. Ένα κεφτεδάκι φτιαγμένο μόνο από κιμά είναι μια χαρά, αλλά κάποιο που περιέχει και έξτρα συστατικά είναι πιο νόστιμο και ίσως με πιο απολαυστική υφή. Πέρα από τα κλασικά, π.χ. ψιλοκομμένο δυόσμο, μπορείς να πειραματιστείς και με πιο ασυνήθιστα υλικά, όπως είναι οι ψιλοκομμένοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί.

Τηγάνισε ένα μικρό δείγμα. Για να βεβαιωθείς ότι είναι καλά καρυκευμένα, αφού δεν μπορείς να δοκιμάσεις ωμό κιμά πάρε ένα δείγμα του, τηγάνισέ το και δοκίμασε να δεις αν έχει π.χ. αρκετό αλάτι ή πιπέρι.

Μαγείρεψέ τα ανάλογα με την ποσότητά τους. Αν έχεις λίγα κεφτεδάκια, μπορείς να τα τηγανίσεις. Για μια μεγαλύτερη ποσότητα, ίσως σού βγει πιο γρήγορο το να τα ψήσεις στο φούρνο. Εξαρτάται από το πόσα κεφτεδάκια θα φτιάξεις και πόσο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου.

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μέσω των τροφίμων;

Με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το COVID-19 να αλλάζει γρήγορα κάθε μέρα, οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
Back To Top