Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό. Το λατρεύουμε με τα μήλα Smith ή φιρίκια, αλλά όποιο μήλο της αρεσκείας κι αν χρησιμοποιήσετε θα είναι εντάξει! Η επικάλυψη streusel (στρόιζελ) προσθέτει αυτή την τραγανή υφή και κάνει αυτό το κέικ εξαιρετικά εθιστικό. Θα το απολαύσετε καλύτερα μόνο αν το σερβίρετε με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ και το μοιραστείτε με έναν καλό φίλο.

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Σπρέι μαγειρικής

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

1 φλ. (2 μπαστούνια) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

3/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 φλγ. κρέμα γάλακτος

2 μέτρια γλυκόξινα μήλα (όπως Smith ή Honeycrisp), ξεφλουδισμένα, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ STREUSEL

12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο ελαφρώς

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

Μια πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη (προαιρετικά)

milo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190° με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Αλείψτε ελαφρά ένα ταψί 9 -x-13” με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή στο μπολ ενός μίξερ βάσης, χτυπήστε το βούτυρο και τα είδη ζάχαρης μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Ξύστε τις πλευρές του μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Προσθέστε ξηρά συστατικά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μείνουν λίγες μόνο ξηρές λωρίδες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα μήλα. Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το απλώνετε με μια σπάτουλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Πασπαλίζουμε σποραδικά πάνω από τη ζύμη.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στη μέση του κέικ να βγει καθαρή, 50 έως 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αν θέλετε, προσθέστε από πάνω ζάχαρη άχνη. Φτιάξτε ζεστό καφέ φίλτρου ή καπουτσίνο και απολαύστε το. Για τους φίλους του τσαγιού ταιριάζει κάποιο όχι πολύ αρωματικό για να αναδειχθεί η γεύση του μήλου.

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Τώρα μπορείτε να… φάτε τον Ράιαν Γκόσλινγκ-κυριολεκτικά!

Τώρα μπορείτε να… χαζέψετε το πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ και να το φάτε χάρη στην Sarah Silverman, την ψυχή του Capecake Market στη Νέα Υόρκη.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
empty alt

Αυγά… Bloody Mary

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top