Λίγο ακόμα καλοκαίρι στο πιάτο σου

Αυτό είναι το τέλειο πιάτο για να βάλετε στο τέλος της καλοκαιρινής γαστρονομίας ή να το συνδυάσετε για ένα μαγείρεμα στις αρχές του φθινοπώρου. Απλά μην ξεχνάτε αυτό το λίγο λεμόνι και τον βασιλικό στο τέλος! Τα λαμπερά εσπεριδοειδή και η ποώδης φύση βοηθούν πραγματικά στη ολοκλήρωση του πιάτου.

Αποδόσεις: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα

Θερμίδες/Μερίδα: 471

Συστατικά

Αλάτι

1 συσκευασία νιόκι

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο στα τέταρτα κατά μήκος και κομμένο σε κομμάτια 1/2"

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φέτες χοντροκομμένο μπέικον, κομμένο σε λωρίδες 1/2"

1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 φλ. σπόροι καλαμποκιού, ξεπαγωμένοι και στεγνωμένοι αν καταψυχθούν

1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

3 κ.σ. βούτυρο

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετ και αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4

Αδειάζετε όλα εκτός από περίπου 1 κουταλιά της σούπας λίπος μπέικον από το τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, περίπου 7 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέστε το καλαμπόκι και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα κρατημένα νιόκι και το βούτυρο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τα κολοκυθάκια και τα τρία τέταρτα του μπέικον.

Βήμα 6

Μοιράζετε το μείγμα νιόκι σε μπολ. Από πάνω ρίχνετε τον βασιλικό και το υπόλοιπο μπέικον.

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα φρούτα;

  Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στη γεύση, τη διάρκεια ζωής και την θρεπτικά αξία των φρούτων δείτε ποια είναι τα μυστικά τους.
empty alt

Ξαναπαγωμένο παγωτό, αυτή η μάστιγα

Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
Back To Top