Κρατήστε τη γεύση του καλοκαιριού σε μια απολαυστική γλυκιά πίτα

Μια κρεμώδης πίτα με ροδάκινα χωρίς ψήσιμο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να παρατείνετε γευστικά το καλοκαίρι σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από γλυκιά κρέμα και ζουμερά ροδάκινα μαζί. Τα απαλά μαγειρεμένα και φρέσκα ροδάκινα αναδεικνύουν πραγματικά τα καλοκαιρινά φρούτα και η αλμυρή κρούστα την αναδεικνύει εξαιρετικά. Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο που φτιάχνεται από πριν και χωρίς να ανάψετε τον επίφοβο φούρνο.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ώρες

ΘΕΡΜ/ΜΕΡ:

702

Συστατικά

ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΑ

2 μέτρια ροδάκινα, ψιλοκομμένα

Χυμό από 1/2 λεμόνι

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένη

8 κράκερ

1 1/2 φλ. πρέτσελ

1 κουτ. κανέλα

αλάτι

6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

2 (220 γρ.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/4 φλ. απλό στραγγιστό γιαούρτι, κατά προτίμηση πλήρες

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2 μέτρια ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε τα ροδάκινα, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ροδάκινα να αρχίσουν να διασπώνται αλλά να διατηρούν το σχήμα τους και να σιροπιάσει το υγρό, για 5 με 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα ροδάκινα σου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τα κράκερ και προσθέστε τα πρέτσελ και τα χτυπάτε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα με μερικά μικρά κομμάτια. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε κανέλα, μια μεγάλη πρέζα αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο.

Πιέστε την κρούστα σε πιατέλα 9 ιντσών. Βάλτε στο ψυγείο όσο τελειώνετε τη γέμιση.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Μεταφέρετε σε άλλο μπολ.

Στο ίδιο μπολ που χτυπούσατε την κρέμα γάλακτος, χτυπάτε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε να ενωθούν. Διπλώνετε τη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε απαλά τα μαγειρεμένα ροδάκινα μέχρι να ενωθούν.

Απλώστε τη γέμιση στην κρούστα σε ομοιόμορφη στρώση. Καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τα ροδάκινα και το μέλι για να επικαλυφθούν. Ρίχνετε με κουτάλι τα ροδάκινα πάνω από την πίτα, μετά κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

empty alt

Τα «υπνωτικά» σνακ που βάζουν τέλος στην αϋπνία

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.
empty alt

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα πάρτι με σούπες

Αν σου αρέσουν οι σούπες και δεν τις έχεις συνδέσει μόνο με τις ιώσεις του χειμώνα, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα: ένα πάρτι με πολλές, διαφορετικές σούπες, για φίλους που μοιράζονται το ίδιο γευστικό πάθος με εσένα.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμα, τραγανά κρουτόν με σκόρδο και τυρί σε 4 εύκολα βήματα

Δίνουν τραγανή υφή και γεύση σε σούπες, σαλάτες, αλλά και σε αυγά τηγανιτά, μάτια ή ομελέτα. Ο λόγος για τα κρουτόν με τυρί και σκόρδο, που εκτοξεύουν την απόλαυση σε μια ευρεία γκάμα πιάτων.
empty alt

Το hot toddy είναι το ποτό του χειμώνα

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
Back To Top