Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

Για εκείνες τις φορές που θέλετε κάτι λαχταριστό αλλά χωρίς πολύ κόπο, αυτή τη συνταγή σας λύνει τα χέρια και σας χορταίνει απολαυστικά. Χρειάζεται περίπου μία ώρα για να φτάσει στο τραπέζι, αλλά τον περισσότερο χρόνο θα κάθεστε, καθώς το κοτόπουλο ψήνεται στο φούρνο. Έχετε την ευκολία να μαγειρέψετε τόσο το κοτόπουλο όσο και τις πιπεριές σε ένα πιάτο, αλλά με την πρόσθετη γεύση και τη φανταχτερή αίσθηση από μια γέμιση κρέμας θυμαριού και πολύχρωμες γλυκές πιπεριές από κάτω.

Το κοτόπουλο δεν είναι μόνο γεμιστό με τυρί κρέμα, αλλά ολοκληρώνεται με ακόμα περισσότερο τυρί κρέμα για να βοηθήσει το κοτόπουλο να παραμείνει υγρό χωρίς να χρειάζεται να περιμένει πολύ για το μαρινάρισμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχα ψημένο πιάτο με στήθος κοτόπουλου και πιπεριές με εξαιρετικό χρώμα και γεύση. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο μόνο του, αλλά οι πλευρικές επιλογές είναι ατελείωτες, μερικά από τα αγαπημένα μας είναι ο πουρές πατάτας και τα ψητά πράσινα φασόλια.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 5 λεπτά

CAL/SERV:

526

Συστατικά

400 γρ μίνι γλυκοπιπεριές, ξεσποριασμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες

1 (230 γρ.) μπλοκ τυρί κρέμα

2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού και άλλα για το σερβίρισμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 (200- 250 γρ.) στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα

2 κ.σ. καρύκευμα Cajun

60 γρ τυρί, τριμμένο, της αρεσκείας σας (ιδανικά με πιπέρι ή λίγο πικάντικο)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200º. Στρώνουμε πιπεριές στον πάτο ενός ταψιού 13" x 9".

Βήμα 2

Κόψτε το μπλοκ τυριού κρέμα στη μέση σταυρωτά. Κόψτε το ένα μισό σε 8 ορθογώνιες φέτες. Αφήνετε στην άκρη. Μεταφέρετε το υπόλοιπο μισό σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενωθούν.

Βήμα 3

Σε ένα ξύλο κοπής, στεγνώστε το κοτόπουλο. Κόψτε μια σχισμή στην πιο παχιά, μακριά πλευρά κάθε στήθους, προσέχοντας να μην κόψετε μέχρι το τέλος. Γεμίστε με μείγμα τυριού κρέμα και στη συνέχεια σφραγίστε καλά με τα δάχτυλά σας. Πασπαλίστε έξω από το κοτόπουλο με καρυκεύματα Cajun.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τις πιπεριές στο ταψί. Γεμίστε κάθε στήθος με κρατημένες 2 φέτες τυρί κρέμα. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.

Βήμα 5

Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί και ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης τοποθετημένο στο παχύτερο μέρος καταγράφει 165°, περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 6

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Από πάνω ρίχνετε πιπεριές και χυμούς. Πασπαλίζετε με φύλλα θυμαριού.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή
Back To Top