Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού. Βότκα με έγχυση βασιλικού; Ω ναι… Καθώς ο τρόπος αυτός αναδεικνύει τη γλυκύτητα του βοτάνου και προσδίδει στο αλκοολούχο ποτό ένα ζωντανό πράσινο, που θα δροσίσει τις καλοκαιρινές σου νύχτες προσφέροντας υπέροχη γεύση και μεθυστικό άρωμα και απολαυστικές φυσαλίδες.

ΥΛΙΚΑ

2 ΜΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

9 μεγάλα φύλλα βασιλικού, χωρισμένα

120 ml βότκα

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλ. λεμονάδα

Πάγος

Σόδα

Φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα

barbbbb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκχύλισμα βότκας-βασιλικού: Σπάστε 5 φύλλα βασιλικού σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μικρό γυάλινο βάζο με βότκα. Σφραγίστε σφικτά και ανακινήστε, έπειτα αφήστε να βγάλουν το εκχύλισμα για τουλάχιστον 6 ώρες, έως και 12 ώρες, ανακινώντας περιστασιακά το βάζο.

Φτιάξτε το σιρόπι βασιλικού: Σε έναν (κατά προτίμηση μικρό) επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τη ζάχαρη και τον υπόλοιπο βασιλικό. Περιστρέψτε έως ότου ο βασιλικός να τεμαχιστεί σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια και η ζάχαρη να είναι ανοιχτό πράσινο χρώμα.

Σουρώστε τη βότκα σε ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης, πιέζοντας τα φύλλα βασιλικού για να απελευθερώσετε όσο υγρό τους έχει απομείνει.

Ετοιμάστε τα ποτήρια σας: Ρίξτε ζάχαρη βασιλικού σε ένα μικρό, ρηχό πιάτο. Γεμίστε ένα άλλο ρηχό μπολ με νερό. Βυθίστε το χείλος κάθε ποτηριού πρώτα στο νερό και μετά στο μείγμα ζάχαρη-βασιλικού. Διαχωρίστε βότκα βασιλικού μεταξύ των ποτηριών και, στη συνέχεια, προσθέστε ½ φλιτζάνι λεμονάδα σε κάθε ένα. Γεμίστε ποτήρια με παγάκια και σόδα και ολοκληρώστε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.

empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Αν έχεις slow cooker, έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη μπολονέζ

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]
empty alt

Cupcakes γλυκιάς κολοκύθας με βρώμη

Αυτά τα muffins ή ατομικά Cupcakes κολοκύθας χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με βρώμη και τσιπς σοκολάτας. Επιπλέον, αυτά τα μίνι μάφιν κολοκύθας γίνονται εξ ολοκλήρου στο μπλέντερ, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι.
empty alt

Απολαυστικό fondue με πουρέ πατάτας

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
empty alt

Bang Bang Shrimp – μια συνταγή που στοχεύει στην απόλαυση

Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!
Back To Top