Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.

Καθώς σήμερα, 28/4/2017, συμπληρώνονται 256 χρόνια από τη γέννησή της (σ.σ. μάλιστα την τιμά και η Google με σχετικό και πολύ όμορφο εικαστικά Doodle) ας πάρουμε την αφορμή να μάθουμε λίγα πράγματα για εκείνη!

Η Marie Harel γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1761, στο χωριό Καμαμπέρ, στη βορειοδυτική Γαλλία και παρασκεύασε για πρώτη φορά το τυρί Καμαμπέρ στα τέλη του 18ου αιώνα.

Σύμφωνα με τoν μύθο που κυκλοφορεί, ο ιερέας Charles-Jean Bonvoust από την περιοχή Μπρι, κοντά στο Παρίσι, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο στο χωριό κατά τη Γαλλική Επανάσταση, ήταν ο άνθρωπος που της αποκάλυψε τη «μυστική» ως εκείνη τη στιγμή συνταγή.

Αν δεν υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις για αυτό, ακόμα και οι μύθοι έρχονται να ντύσουν με τη γοητεία τους την ιστορία αυτής της γυναίκας.

Η Marie Harel βέβαια ήταν υπαρκτό πρόσωπο και ανέπτυξε σχετική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μάλιστα το πρώτο μισό του 19ου αιώνα, οι απόγονοι της Harel ήταν οι μόνοι παραγωγοί που είχαν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν την ονομασία «Καμαμπέρ» για το τυρί τους. Από το 1870 και έπειτα, και άλλοι Νορμανδοί παραγωγοί άρχισαν να χρησιμοποιούν το όνομα.

Η Marie Harel απεβίωσε τον Νοέμβριο του 1844, στο Βινμουτιέ του Νομού Ορν, όπου βρίσκεται και το άγαλμά της.

empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις παγωμένο τσάι στο σπίτι

Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Key Lime Mojitos: το ποτό που φέρνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ
Back To Top