Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.

Τα κονσερβοποιημένα φασόλια ή όσπρια είναι μια πραγματικά εύκολη και γρήγορη λύση όταν δεν έχεις χρόνο. Κάθε κονσέρβα είναι γεμάτη με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, παρέχοντας μια πρόταση υγιεινής διατροφής διαθέσιμη σε 30 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να ανοίξεις το δοχείο, να στραγγίξεις και να ξεπλύνεις. Μπορούν να φαγωθούν κατευθείαν από το κουτί, καθιστώντας αυτή μια πολύ φιλική προς το καλοκαίρι συνταγή σε εκείνες τις ζεστές, ζεστές μέρες, όταν απλά δεν μπορείτε να ενοχλείτε να ενεργοποιήσετε τη ζέστη. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια «σαλάτα ρεβίθια», αλλά μπορείτε να αλλάξετε εντελώς τα ρεβίθια για τα αγαπημένα σας κονσερβοποιημένα φασόλια: όποια ποικιλία προτιμάτε.

 

Πώς να την φέρεις στα μέτρα σου

Η βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού είναι απόλυτα διακρτική και φρέσκια με νότες μπαχαρικών και μπορείτε να την προσθέσεις σε ό,τι σαλάτα θες και ταιριάζει με πολλά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλεις να αλλάξεις κάποιο από τα συστατικά της σαλάτας για να προσθέσεις κάτι άλλο της αρεσκείας σου, έχεις την απόλυτη ελευθερία. Δεν σου αρέσουν πολύ οι ελιές ή οι πιπεριές; Τα ντοματίνια και το ώριμο αβοκάντο σε κύβους θα καλύψουν αυτό το κενό γεύσης. Δεν θες να προσθέσεις κάτι γαλακτοκομικό; Βάλε μια άλλη μορφή πρωτεΐνης στη θέση της φέτας, όπως μερικά σκληρά βραστά αυγά ή ένα δοχείο τόνου, ή μια χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια.

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

salad2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

2 κονσέρβες ρεβίθια, στραγγίζονται και ξεπλένονται (ή ρεβίθια που θα έχεις βράσει)

1 μεσαίο αγγούρι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1/2 φλ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμάτας

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΙΓΚΡΕΤ

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. λευκό ξύδι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μαζί ρεβίθια, αγγούρι, πιπεριά, κόκκινο κρεμμύδι, ελιές και φέτα. Καρύκευσε με αλάτι και πιπέρι.

Φτιάξε τη βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο με καπάκι, συνδυάζεις ελαιόλαδο, ξύδι, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Κλείνεις το βάζο και ανακινείς μέχρι να ομαλοποιηθεί και μετά προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτεις τη βινεγκρέτ στη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρεις.

 

Tip: Εάν απομείνει επιπλέον σάλτσα, φύλαξέ την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες.

 

 

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Anthony Bourdain: «Άλλαξε τον κόσμο μέσα από το φαγητό»

Ένα συγκινητικό κείμενο για την κληρονομιά του αγαπημένου σεφ που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες, από τον restaurant editor Andrew Knowlton του Bon Appetit: «Είναι 8.42 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, όταν μαθαίνω τα νέα.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Πάστα σκόρδου: Πώς θα τη φτιάξεις εύκολα

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις σπιτικό χαλβά

Ο χαλβάς είναι μια μεσο-Ανατολική λιχουδιά από ταχίνι που μοιάζει με το φοντάν, αλλά πολύ καλύτερος και πιο υγιεινός! Ο χαλβάς, που έχει την τιμητική του τις μέρες της νηστείας και ειδικά τη Σαρακοστή, μπορεί να έχει ως βάση του το αλεύρι ή το ταχίνι και η […]
Back To Top