Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξεις τα πιο τραγανά μήλα. Προσπάθησε δηλαδή να αποφύγεις τα πιο μαλακά, πιο λιπαρά, όπως αυτά που φαίνονται κόκκινα και νόστιμα, καθώς απλώς δεν γίνονται τραγανά με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια βεβαιώσου ότι θα κόψεις τα μήλα σου όσο πιο λεπτά μπορείς σε στρογγυλές φέτες. Στο εμπόριο θα βρεις και ειδικά εργαλεία – παρ’ όλα αυτά μην ανησυχείς για το look – αν τα κόψεις σε λεπτές φέτες ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα συμμετρικές το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου απολαυστικό και crunchy!

Εάν έχεις φριτέζα αέρος, μπορείς άνετα να τη χρησιμοποιήσεις! Θα αποφέρει εξαιρετικά τραγανά τσιπ και σε πολύ λιγότερο χρόνο. Αλλά και στο φούρνο το αποτέλεσμα είναι εξίσου λαχταριστό. Στο τέλος, μπορείς να αποθηκεύσεις τα τσιπς μήλου σου σε αεροστεγές δοχείο.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα, σε λεπτές φέτες

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. κανέλα

apple2

EΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 110°C στον αέρα. Με τη βοήθεια του μαντολίνου (ειδικό εργαλείο_ ή ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβεις τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κομμένες φέτες των μήλων μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψέ τες για να πάρουν οι φέτες πάνω τους τη ζάχαρη και την κανέλα.

Σε ένα ταξί με μεταλλική σχάρα βάλε ένα φύλλο ψησίματος – ή λαδόκολλα. Τοποθέτησε τις φέτες μήλων στη σχάρα, χωρίζοντάς τες ώστε να μην επικαλύπτονται μεταξύ τους.

Ψήνεις για 2 έως 3 ώρες, γυρνώντας τα μήλα κι από την άλλη, έως ότου οι φέτες στεγνώσουν, αλλά εξακολουθούν να είναι εύκαμπτες. (Τα μήλα θα συνεχίσουν να τραγανίζονται καθώς κρυώνουν.)

ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κομμένες φέτες των μήλων μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψέ τες για να πάρουν οι φέτες πάνω τους τη ζάχαρη και την κανέλα.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τοποθέτησε τα μήλα σε ένα μόνο στρώμα στο καλάθι φριτέζας (κάποια επικάλυψη είναι εντάξει).

Ψήνεις στους 170° για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 4 λεπτά.

Tip: Μπορείς να μη βάλεις καθόλου ζάχαρη, και μπορείς μαζί με την κανέλα να προσθέσεις κι άλλα μπαχαρικά, όπως τζίντζερ ή γαρίφαλο σε σκόνη.

 

 

empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Κολοκύθι: η λέξη κλειδί για να φτιάξεις την πιο καλοκαιρινή εκδοχή της mini pizza

  Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Κοτόπουλο με ανανά και μοτσαρέλα

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

Σορμπέ πορτοκαλιού: η απόλυτη γεύση του αποκαλόκαιρου

Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων
Back To Top