Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση. Ταιριάζει ιδανικά με τα φθινοπωρινά πρωινά, τις φρυγανιές ή το φρεσκοψυμένο ψωμί.

 

ΥΛΙΚΑ

3 ΒΑΖΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά μήλα

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κλωναράκι κανέλας

apple1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλε μια μικρή πλάκα στο ψυγείο. Καθάρισε τα μήλα και τα τρίψε τα σε τρίφτη από τις μεγάλες τρύπες. Στύψε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βάλε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Λίγο πριν το τέλος του βρασίματος στύβεις μισό λεμόνι.

Για να ελέγξεις εάν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, βάλε μια μικρή κουταλιά πάνω στην προετοιμασμένη κρύα πλάκα. Άφησέ την να μείνει 2 λεπτά και, στη συνέχεια, σύρε το δάχτυλό σου μέσα από την κουταλιά της μαρμελάδας. Εάν διατηρεί το σχήμα της, είναι έτοιμη! Εάν φαίνεται λεπτόρρευστη ή υδαρής, συνεχίστε το βράσιμο.

Όταν η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, αφαιρείς το ξυλάκι κανέλας. Βάζεις στα καθαρά βάζα και σφραγίζεις καλά.

Η διαδικασία αποστείρωσης των βάζων για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας είναι η εξής: Πλένεις πολύ καλά µε ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα και τα καπάκια. Τα σκουπίζεις.

Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνεις µία πετσέτα. Τοποθετείς εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνεις τον φούρνο. Τον ανάβεις στους 150 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.

Μόλις βγάλεις τα βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζεις µε την καυτή μαρµελάδα μήλο μέχρι πάνω, ξέχειλα, και σφραγίζεις µε τα καπάκια. Τα γυρνάς ανάποδα (τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα. Τα φυλάς στο ντουλάπι για μήνες.

Στο ψυγείο αφού ανοιχθεί θα διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες.

Tip: Μπορείς να τη συνδυάσεις και με φρεσκοτριμμένο τζίντζερ στο βράσιμο.

 

 

empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
Back To Top