Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα

Όλοι θα λατρέψουν αυτή την εύκολη συνταγή για μπισκότα με τσιπς σοκολάτας και φιστικοβούτυρο, η οποία –σε αντίθεση με τις περισσότερες συνταγές μπισκότων– δεν απαιτεί αλεύρι. Αυτά τα μπισκότα χωρίς γλουτένη είναι μαλακά και μαστιχωτά και, με μόνο πέντε απλά υλικά, μπορούν εύκολα να μαγειρευτούν από νεαρούς σεφ και να τα απολαύσουν ως κέρασμα μετά το σχολείο. Είναι επίσης ιδανικά για ένα πάρτι διακοπών ή για μια ανταλλαγή μπισκότων.

Χρόνος προετοιμασίας:

15 λεπτά

Πρόσθετος χρόνος:

30 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

45 λεπτά

Μερίδες:

15

Απόδοση παραγωγής:

30 μπισκότα

Συστατικά

1 μεγάλο αυγό

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι απαλό φυσικό φιστικοβούτυρο

½ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη

⅓ φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Προθερμάνετε στους 180 βαθμούς. Στρώστε τα 2 φύλλα λαδόκολλα ψησίματος. Χτυπάτε το αυγό και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το φιστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να ενωθούν. Τοποθετήστε ελαφρώς στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας ζύμη σε μικρή απόσταση μεταξύ τους στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος.

Ψήστε τα μπισκότα ένα φύλλο τη φορά μέχρι να δέσουν, 8 με 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Συμβουλές

Εξοπλισμός: χαρτί ψησίματος λαδόκολλα

Διατήρηση: Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδες ανά συνταγή 15

Μπισκότα σερβιρίσματος 2

Θερμίδες: 159

(% Ημερήσια Αξία *)

Συνολικοί Υδατάνθρακες 12g 4%

Διαιτητικές ίνες 1g 5%

Ολικά σάκχαρα 9 γρ

Προστιθέμενα σάκχαρα 8 γρ 16%

Πρωτεΐνη 4g 9%

Ολικά λιπαρά 10g 13%

Κορεσμένα λιπαρά 2g 11%

Χοληστερόλη 12 mg 4%

Βιταμίνη Α 18IU 0%

Φολικό οξύ 2mcg 1%

Νάτριο 100 mg 4%

Ασβέστιο 3 mg 0%

Σίδηρος 0mg 2%

Μαγνήσιο 5 mg 1%

Κάλιο 18 mg 0%

empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Έτσι θα καθαρίσεις τα καμένα υπολείμματα που έχουν χρονίσει στο ταψί σου

Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων.
empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Σορμπέ πορτοκαλιού: η απόλυτη γεύση του αποκαλόκαιρου

Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο
Back To Top