Δώσε χρώμα και γεύση στις στιγμές σου με μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός διαχρονικού ποτού

Ένα τζιν τόνικ είναι ένα κλασικό και απλό κοκτέιλ. Η προσθήκη ενός σιροπιού βατόμουρου το μετατρέπει σε ένα τέλειο καλοκαιρινό ρόφημα, κάνοντας το φρουτώδες, λίγο πιο γλυκό και μια όμορφη απόχρωση του μωβ. Είναι ένα διασκεδαστικό ποτό για πάρτι για να το σερβίρετε στις καλοκαιρινές σας συγκεντρώσεις με πολύ λίγη προσπάθεια. Το σιρόπι θα κάνει περισσότερα από όσα χρειάζεστε για ένα ποτό, αλλά μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μελλοντικά κοκτέιλ ή να το σερβίρετε πάνω από τηγανίτες ή παγωτό!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

1 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. νερό

Πάγος

90 ml τζιν

350 ml νερό με τόνικ

Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε τα βατόμουρα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σκάσουν τα περισσότερα βατόμουρα, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Μοιράζουμε 4 κ.σ. σιρόπι βατόμουρου ανάμεσα σε 2 ποτήρια γεμάτα πάγο. Προσθέστε τζιν και από πάνω με tonic water. Προσθέστε περισσότερο σιρόπι βατόμουρου ή tonic για γεύση. Γαρνίρετε με μια σφήνα λάιμ.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Carrot cake ή cheesecake – σημειώσατε χ

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
Back To Top