Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Εάν μαγειρεύετε μόνο δύο φέτες, ένα τηγάνι είναι πιο εύκολο – με νερό εάν είστε έξυπνοι! Δεύτερον, εάν το σοτάρισμα μπέικον είναι ένα βήμα σε μια συνταγή που οδηγεί σε κάτι άλλο να μαγειρευτεί όπου το μπέικον είναι συστατικό, ακολουθήστε τις οδηγίες. Το να το ψήσετε είναι ο ιδανικός τρόπος προετοιμασίας.

Ακόμα και στο 80 τοις εκατό όλων των σεναρίων ενός τέλειου πρωινού, η μέθοδος του φούρνου λειτουργεί καλύτερα. Δείτε πώς να μαγειρεύετε τέλεια το μπέικον στο φούρνο κάθε φορά.

bacon2

  1. Προθερμάνετε το φούρνο.

Προθερμάνετε στους 200 και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. (Θα είστε ευγνώμονες όταν έρθει η ώρα να το βάλετε στα πιάτα.)

Σημείωση: Ο φούρνος του καθενός είναι διαφορετικός. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο φούρνου για να βεβαιωθείτε ότι η θερμότητα είναι στην πραγματικότητα στους 200°. (Πολλά ενσωματωμένα θερμόμετρα είναι ανακριβή.) Εάν το δικό σας συνηθίζει να είναι πιο ζεστό, κινδυνεύετε να κάψετε το μπέικον.

  1. Χρησιμοποιήστε μια σχάρα.

Εάν σας αρέσει το μπέικον πολύ τραγανό, τοποθετήστε μια μεταλλική σχάρα ψύξης μέσα στο ταψί. Η ανύψωση του μπέικον επιτρέπει στις ταινίες να μαγειρεύουν από όλες τις πλευρές. Εάν σας αρέσει το μπέικον λιγότερο τραγανό ή δεν έχετε ειδική σχάρα, παραλείψτε αυτό το βήμα. Σε κάθε περίπτωση το μπέικον σας θα είναι επίσης εξαιρετικό.

  1. Ψήστε το μπέικον.

Βάλτε λωρίδες μπέικον σε ένα μονό στρώμα στο ταψί. Μην τις αφήνετε να αλληλεπικαλύπτονται ή οι λωρίδες να κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήστε μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό, περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του. Η συμβουλή μας: Ξεκινήστε τον έλεγχο μετά από 15 λεπτά, επειδή ορισμένοι φούρνοι είναι λεπτόκοκκοι και το καμένο μπέικον δεν είναι ωραίο αποτέλεσμα.

  1. Στραγγίστε τις φέτες.

Κατά κανόνα, στραγγίξτε τις (πολύ λιπαρές) φέτες μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα και μετά σερβίρετε αμέσως.

  1. Αποθηκεύστε το λίπος από το μπέικον!

Ρίξτε το λίπος σε ένα μπολ με καπάκι (ή σε άλλο γυάλινο δοχείο) και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πράγματι – η αποθήκευση λίπους θα είναι η καλύτερη απόφαση που θα έχετε πάρει για όλη την εβδομάδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε αυγά, ψητά λαχανικά ή ποπ κορν!

bacon

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 φέτες μπέικον

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. Εάν χρησιμοποιείτε, τοποθετήστε μια σχάρα στο φύλλο ψησίματος. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μόνο στρώμα πάνω στο φύλλο ψησίματος ή στην ειδική σχάρα, φροντίζοντας να μην επικαλύπτεται.

Ψήστε μέχρι την επιθυμητή τραγανότητα, 15 έως 25 λεπτά. (Λεπτές φέτες θα μαγειρέψουν πιο γρήγορα!)

Στραγγίξτε σε χαρτί με χαρτοπετσέτα και σερβίρετε.

 

 

empty alt

Κάστανο: Βάλσαμο του χειμώνα

Σκέτα, βραστά ή ψητά, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, από τότε που τα αναγνωστικά του Δημοτικού συνέδεαν την έλευση του κρύου με την παρουσία του καστανά στη γωνία.
empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
empty alt

Μερικά εκπληκτικά οφέλη των ροδάκινων στην υγεία και τη διατροφή σου

Τα ροδάκινα — ή Prunus persica — είναι μικρά φρούτα με θολή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα.
empty alt

Παρατείνετε το καλοκαίρι με Brat Summer Pasta

Μια πράσινη γευστική αύρα στο πιάτο σας
Back To Top