Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση. Αν συνηθίζουμε λοιπόν να το σουρώνουμε προτού το ξαναχρησιμοποιήσουμε, υπάρχει ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνουμε τα στερεά υπολείμματα τροφής, σύμφωνα με το περιοδικό Cook’s Illustrated. Δεν είναι άλλος από το να επιστρατεύσουμε κορν φλάουρ.

Για κάθε φλιτζάνι χρησιμοποιημένου λαδιού ανακατεύουμε ¼ φλιτζ. νερό και 1 κ.σ. κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα σε ζεστό ή κρύο λάδι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά (χωρίς να το αφήσουμε να σιγοβράσει), ανακατεύοντας διαρκώς με μια πυρίμαχη σπάτουλα, μέχρι το κορν φλάουρ να αρχίσει να στερεοποιείται, δηλαδή περίπου για 10-12 λεπτά.

Απομακρύνουμε το λάδι από τη φωτιά και το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι (ή αφαιρούμε τις ακαθαρσίες με τρυπητή κουτάλα). Δεν πειράζει αν μας φαίνεται θολό: θα καθαρίσει μόλις ζεσταθεί ξανά.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι τηγανίσματος μέχρι 3 φορές, διατηρώντας το στο ενδιάμεσο στο ψυγείο.

empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Hot Dogs-Μούμιες – τρομακτικά νόστιμα και λαχταριστά

Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες
empty alt

Barbie Cocktail: μια συνταγή για να μπεις στον μεθυστικά ροζ κόσμο της

H Barbie έχει αυτή την εποχή την τιμητική της και σε κερνάει το κοκτέιλ της
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
empty alt

Δροσερή γευστική βουτιά: Κρύα σούπα με αγγούρι και αβοκάντο

Για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε δροσίσει απολαυστικά
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top