Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και αποπλανήσει) […]

 

Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και αποπλανήσει) όλες σου τις αισθήσεις.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φιάλες moscato, διατηρημένες με απλή ψύξη

1/2 φλ. triple sec

Χυμός από 3 λάιμ

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 φλ. blackberries

3 φλ. blueberries

6 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

2 φλ. ανανάς κομμένος σε κύβους

2 φλ. μάνγκο κομμένο σε κύβους

2 φλ. κομμένες στη μέση φράουλες

sangria4

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε το λευκό κρασί, το triple sec, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ψηλά ποτήρια βάζουμε τα κομμένα φρούτα: blackberries, blueberries, ακτινίδια, ανανά, μάνγκο και φράουλες.

Ρίχνουμε μείγμα κρασιού πάνω από τα φρούτα και σερβίρουμε.

 

Tip: Αντί για μοσχάτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε τζιν ή βότκα.

Ως προς το κύριο κρασί μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο αφρώδες, για σαμπανιζέ αποτέλεσμα!  

Ως προς τα φρούτα, δεν υπάρχουν περιορισμοί, αρκεί να ανήκουν στη χρωματική παλέτα του ουράνιου τόξου. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μήλο ή αχλάδι για το λευκό, πορτοκάλι για το πορτοκαλί και κεράσια για το πιο σκούρο αποτέλεσμα.

 

 

empty alt

Απαγορεύτηκε με νόμο το γρήγορο φαγητό στη Βενετία

Πόσο ρομαντικό είναι να περπατάς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με το ένα σου χέρι να αγκαλιάζει τον αγαπημένο σου και το άλλο να κρατάει ένα… σουβλάκι με γύρο χοιρινό; Μερικά πράγματα είναι (και) θέμα αισθητικής και σεβασμού στην ιστορία.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Γεμιστές πατάτες με πίτα βοσκού – ένας συνδυασμός που τα σπάει

Κάντε την έκπληξη με μια γευστική εκδοχή που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top