Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix. Το Squid Game είναι ένα ιδιαίτερο σίριαλ (αν όχι τρομακτικό) κι όλα δείχνουν ότι έχει ήδη πολλές viral στιγμές. Ίσως ένα από τα πιο viral ενσταντανέ είναι στο επεισόδιο 2, όταν οι διαγωνιζόμενοι αγωνίζονται να κόβουν τα σχήματα που κατασκευάζονται στο καραμελένιο μπισκότο γνωστό ως Dalgona. Αυτό που κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν είναι αυτή είναι μια κορεατική λιχουδιά που απολαμβάνει όλη η οικογένεια και είναι εξαιρετικά απλό να κάνει κανείς στο σπίτι.

Η Dalgona γίνεται σε κουτάλες πάνω από μικρούς καυστήρες στους δρόμους πολλών κορεατικών πόλεων και είναι μια πολύ δημοφιλής απόλαυση για τα παιδιά. Εάν δεν έχετε μεταλλική κουτάλα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό κύπελλο μέτρησης ή ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος. Απλώς λιώστε τη ζάχαρη μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα (αναδεύοντας συνεχώς για να αποφευχθεί η κρυστάλλωση), στη συνέχεια προσθέτετε ελάχιστη baking soda. Η baking soda αντιδρά με τη ζεστή ζάχαρη για να σχηματίσει μια τραγανή, όμορφη καραμέλα. Ρίξτε το μείγμα πάνω σε αλουμινόχαρτο ή κόλλα ψησίματος και αφού το πατικώσετε στιγμιαία με κάποιο μεταλλικό στρογγυλό αντικείμενο για να απλωθεί ομοιόμορφα, δώστε το επιθυμητό σχήμα με ένα σχήμα κοπής μπισκότων της επιλογής σας. Αν είστε αρκετά τολμηροί και αν είστε φανατικοί της σειράς μπορείτε να κάνετε και την πρόκληση με τη βελόνα…

YΛΙΚΑ:

1 – 2 τμχ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

2 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Ελάχιστη baking soda

Σπρέι μαγειρικής

squiddal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύψτε ένα ταψί ή μια επιφάνεια με αλουμινόχαρτο ή κόλλα ψησίματος.

Σε μια κουτάλα ή σε ένα πολύ μικρό σκεύος (κατά προτίμηση αντικολλητικό), προσθέστε ζάχαρη. Τοποθετήστε τη κουτάλα ή το σκεύος απευθείας σε μια μεσαία φλόγα και ανακατέψτε τη ζάχαρη με ένα chopstick μέχρι να αρχίσει να λιώνει, περίπου 2 λεπτά.

Μόλις λειώσει όλη η ζάχαρη και εμφανίζεται κεχριμπαρένιο χρώμα, αφαιρέστε αμέσως τη κουτάλα / κατσαρόλα από τη θερμότητα. Προσθέστε ελάχιστη baking soda μέχρις ότου το μίγμα να γίνει ανοιχτό καφέ.

Ρίξτε το μείγμα στο αλουμινόχαρτο σε 2 ίσους κύκλους. Ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής την επίπεδη πλευρά ενός μεταλλικού κυπέλλου και πατικώστε στιγμιαία την καραμέλα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Χρησιμοποιήστε έναν κόπτη μπισκότων για να δημιουργήσετε το επιθυμητό σχήμα σας. Αφήστε να κρυώσει για να το σερβίρετε.

empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Το πάρτι αρχίζει με γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια

Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top