Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.

 

Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βότανα, σοκολάτα ή κρασί και λικέρ για να φτιάξετε το σορμπέ της αρεσκείας σας.

 

Για να φτιάξετε ένα σορμπέ φρούτων, θα χρειαστείτε:

 

  1. Φρούτα (νωπά ή κατεψυγμένα)

– Μαλακά φρούτα (μάνγκο, μούρα, ροδάκινα, πεπόνι, ανανάς, μπανάνες, σταφύλια)

– Σκληρά φρούτα (μήλα, αχλάδια, ραβέντι)

– Χυμός φρούτων (λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, lime)

  1. Γλυκαντικό (απλό σιρόπι, μέλι, αγαύη, χυμός φρούτων ή γλυκό κρασί)
  2. Οξύτητα (λεμόνι, lime, πορτοκάλι, βαλσάμικο ξύδι)
  3. Αλκοόλ (βότκα ή λικέρ, κρασί), προαιρετικά

 

Τα γλυκαντικά πρέπει να προστεθούν στη γεύση. Ανάλογα με το πόσο ώριμα, γλυκά ή ξινά είναι τα φρούτα, θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο. Θα πρέπει πάντα να προσθέσετε απλό σιρόπι για να πετύχετε τη σωστή υφή. Κρασί, χυμός φρούτων ή μέλι μπορεί επίσης να προστεθεί για επιπλέον γλυκύτητα και γεύση.

Το αλκοόλ δεν παγώνει, οπότε βοηθάει στο να διατηρείται απαλό το σορμπέ και του δίνει μια λιγότερο κοκκώδη υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λικέρ που συμπληρώνουν τη γεύση του φρούτου ή της βότκας σας, που δεν έχει γεύση.

Για μαλακά φρούτα: προσθέστε φρούτα, γλυκαντικά, οξύ και αλκοόλ (εάν το επιθυμείτε) σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε.

Για σκληρά φρούτα: προσθέστε φρούτα, γλυκαντικά και οξύ σε μια κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Ψύξτε και προσθέστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ. Προσθέστε αλκοόλ (εάν το επιθυμείτε).

Για χυμό φρούτων: προσθέστε χυμό, γλυκαντικό (μπορείτε να το βράσετε με λίγο από το φλοιό για πιο έντονη γεύση) και οξύ σε ένα μπολ και ανακατέψτε.

Εάν έχετε μια μηχανή παγωτού, καλό για εσάς! Απλώς ρίξτε το μείγμα σε αυτό και αφήστε το μηχάνημα να κάνει όλη τη δουλειά. Αν δεν το έχετε, ρίξτε το μείγμα σε μια αντικολλητική κόλλα μπισκότων και καταψύξτε μέχρι να ψηθεί. Σπάστε το και ανακατέψτε τον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσει. Καταψύξτε και ανακατέψτε ξανά για εξαιρετικά μαλακή η υφή.

 

Ακολουθούν μερικοί γκουρμέ συνδυασμοί και ιδέες για έμπνευση σορμπέ:

 

καρπούζι

αχλάδι + μοσχάτο

σαγκουίνι

λεμόνι + μέντα

βατόμουρο + κόκκινο κρασί

ραβέντι

βατόμουρο + ρόδι

φράουλα + βασιλικό

σύκα + βαλσάμικο

sorbe1

Συνταγή για σπιτικό σορμπέ κερασιών

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

500 γρ. φρέσκα κεράσια

χυμός 1/2 λεμονιού

1 κουτ. Βότκα, προαιρετικά

 

Εκτέλεση:

Δημιουργήστε ένα απλό σιρόπι φέρνοντας τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει. Βάζουμε τα κεράσια, το σιρόπι και το λεμόνι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο ή ένα πανί για να ομοιογενοποιηθεί καλύτερα. Ρίξτε το πουρέ βατόμουρου σε μια λαδόκολλα και καταψύξτε μέχρι να παγώσει. Σπάστε τον κατεψυγμένο πουρέ σε κομμάτια και ανακατέψτε ξανά στον επεξεργαστή τροφίμων (χωρίστε σε παρτίδες, εάν χρειάζεται). Εάν είναι δυνατόν, παγώστε ξανά την κόλλα και ανακατέψτε ξανά. Σερβίρετε αμέσως ή καταψύξτε. Εάν είναι παγωμένο, αφαιρέστε από τον καταψύκτη και αφήστε το να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

 

 

empty alt

Οι ποπ σταρ είναι …ανθυγιεινοί

Δύο δισεκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις που στοχεύουν στους ανηλίκους και τους νεαρούς ενήλικες διαθέτει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κάθε χρόνο.
empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
Back To Top