Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.

Καταρχήν, αν συνηθίζεις να ρίχνεις γάλα στο τσάι σου, πρόσθεσέ το στο τέλος, για να τηρήσεις ένα βασικό κανόνα του σαβουάρ βιβρ. «Η συνήθεια να ρίχνουμε στο φλιτζάνι πρώτα το γάλα και μετά το τσάι προέρχεται από τους υπηρέτες των αριστοκρατικών σπιτιών, που έπιναν το τσάι τους σε πήλινα φλιτζάνια τα οποία μπορεί να ράγιζαν από το καυτό τσάι. Έτσι, οι υπηρέτες έριχναν στην κούπα τους πρώτα λίγο γάλα, για να μειώσουν τη θερμοκρασία», σχολιάζει σχετικά ο Phillips.

Οι ευγενείς, αντιθέτως, έπιναν το τσάι τους σε φίνες πορσελάνες, που δεν υπήρχε κίνδυνος να ραγίσουν από το ζεστό τσάι, προσθέτει ο Phillips – οπότε μπορούσαν πολύ άνετα να προσθέσουν στο τέλος το γάλα.

Ο ίδιος ειδικός συμβουλεύει να βράζεις τα φύλλα του τσαγιού τουλάχιστον για τέσσερα λεπτά, για να πετύχεις την επιθυμητή ένταση (ανάλογα, φυσικά, και με τα προσωπικά σου γούστα). «Το τσάι χρειάζεται χρόνο για να απελευθερώσει το άρωμα και τη γεύση του, δώστε του λοιπόν το περιθώριο των τεσσάρων με πέντε λεπτών», συνιστά. Εξαίρεση αποτελεί το πράσινο τσάι, που μπορείς να βράζεις για λιγότερο χρόνο.

Επιπλέον, σε περίπτωση που βρεθείς να πίνεις το τσάι σου με τη Βρετανίδα βασίλισσα, ή έστω με τον πρίγκιπα Κάρολο στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, για να μην προδοθεί η ταπεινή καταγωγή σου ανακάτεψέ το με το κουταλάκι με απαλές, διακριτικές κινήσεις.

Τέλος, αν δεξιώνεσαι εσύ τον πρίγκιπα Κάρολο, ή έστω τον Βρετανό πρέσβη, να έχεις υπόψη σου ότι η ώρα για το απογευματινό τσάι των ευγενών είναι γύρω στις 4. Στις 6 το παίρνουν οι υπηρέτες, αφού έχουν ξεμπερδέψει με τις απογευματινές υποχρεώσεις τους. Και προσοχή: Αν αποφασίσεις να το συνοδεύσεις με σάντουιτς, μη διανοηθείς να αφήσεις την κόρα στο ψωμί. Είναι υπερβολικά σκληρή για τα δόντια των ευγενών.

empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
empty alt

Σολομός γεμιστός με φέτα, σπανάκι & ντομάτα

Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός
empty alt

Μια απολαυστική μέρα που τρώγεται με μανία: 19 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ποπ Κορν

Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.
Back To Top