Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε. Το οποίο, απροσδόκητα, κρύβεται στο ντουλάπι του μπάνιου, γιατί δεν είναι άλλο από το πιστολάκι μαλλιών!

Συγκεκριμένα, η Rosner συμβουλεύει να αλατίσουμε το κοτόπουλο, όπως είναι ολόκληρο, να το αφήσουμε ακάλυπτο για 24 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια να το… στεγνώσουμε με το πιστολάκι για να απομακρυνθεί από την επιφάνειά του οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προτείνει να βάλουμε το σεσουάρ στην κουζίνα μας. Μια άλλη food editor, η Alice Merdich, συμβουλεύει να το χρησιμοποιήσουμε για να λιώσουμε σοκολάτα: «Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας, η επιφάνεια κοπής, το μαχαίρι, η σπάτουλα και το μπολ είναι απόλυτα στεγνά. Κομματιάστε τη σοκολάτα –δεν χρειάζεται να την ψιλοκόψετε– και βάλτε τη στο μπολ. Κρατήστε ένα πιστολάκι μαλλιών σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών από τη σοκολάτα, με τη μύτη του στραμμένη προς το μπολ. Ενεργοποιήστε το και με, κυκλικές κινήσεις, ζεστάνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντάς την περιστασιακά, μέχρι να λιώσει».

Μάλιστα πριν από τη Merdich και μια άλλη ειδικός, η Marcella Hazan, στο βιβλίο μαγειρικής «Essentials of Classic Italian Cooking» προέτρεπε τον αναγνώστη να στεγνώσει την πέτσα της πάπιας με ένα πιστολάκι στο ζεστό αέρα για 6-8 λεπτά προτού την ψήσει στο φούρνο.

Τουλάχιστον στην περίπτωση της Rosner, το αποτέλεσμα φαίνεται να τη δικαιώνει: Η φωτογραφία της δείχνει ένα κοτόπουλο ομοιόμορφα χρυσαφένιο και τραγανό. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα το ψήσεις στο φούρνο, μην παραλείψεις να περάσεις από το στάδιο του… styling.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Carrot cake ή cheesecake – σημειώσατε χ

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
Back To Top