Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.


Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.

Τι κάνεις λοιπόν με εκείνη τη φρατζόλα της μίας ημέρας, για να τη βοηθήσεις να… ξανανιώσει; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1. Διάλεξε μια φρατζόλα ολόκληρη, όχι κομμένη. Το παρακάτω κόλπο πιάνει σε μονοκόμματο ψωμί και όχι σε ψωμί κομμένο σε φέτες. Αν αγοράσεις μια φρατζόλα που δεν σκοπεύεις να καταναλώσεις την ίδια μέρα, τύλιξέ τη σε πλαστική μεμβράνη και άφησέ τη στον πάγκο της κουζίνας για μία-δύο μέρες ή στο ψυγείο για μέχρι μία εβδομάδα.

2. Προθέρμανε το φούρνο. Σε θερμοκρασία τουλάχιστον 200 βαθμών Κελσίου.

3. Αναποδογύρισε τη φρατζόλα σου. Και τοποθέτησέ την κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι να μουσκέψει η κόρα της βάσης της. Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται. Μη δείξεις φειδώ με το νερό, άφησέ τη να μουσκέψει για τα καλά.

4. Βάλε τη φρατζόλα στο φούρνο. Κατευθείαν στη σχάρα ή σε ένα ταψί, αφού πρώτα την επαναφέρεις σε όρθια θέση (με τη μουσκεμένη βάση προς τα κάτω). Ενώ ζεσταίνεται το νερό θα γίνει ατμός και θα διαπεράσει το εσωτερικό του ψωμιού, ξαναδίνοντάς του την ανάλαφρη και αφράτη υφή του, σαν να ψήθηκε μόλις. Παράλληλα, ο ατμός θα κάνει τραγανή την εξωτερική κρούστα.

empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
Back To Top