Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα ζεστό […]

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα ζεστό ρόφημα.

Η παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com μπορεί να μεθύσει ένα ολόκληρο πλήθος (βγάζει γύρω στις 40 μερίδες), οπότε προσαρμόζεις τις αναλογίες σου ανάλογα με τον αριθμό και τις αντοχές των καλεσμένων σου. Στην υγειά σου και… καλά Χριστούγεννα!

Τι θα χρειαστείς

8 φιάλες (των 750 ml η καθεμία) ερυθρό, φρουτώδες κρασί, όπως Pinot Noir
1¼ φλιτζ. ζάχαρη
8 ξυλάκια κανέλας
3 πορτοκάλια αρωματισμένα με γαρύφαλλο και κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
30 ολόκληρα «κεφαλάκια» γαρύφαλλου
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
το ξύσμα από 2 λεμόνια
2,5 φλιτζ. κονιάκ
1 φιάλη (750 ml) λικέρ μαρασκίνο ή βύσσινο

Πώς θα το φτιάξεις

Ζεσταίνεις το κρασί, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τις φέτες πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει, περίπου για 15 λεπτά.

Προσθέτεις το κονιάκ και συνεχίζεις το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας περιστασιακά, για ακόμα 15 λεπτά. Μην αφήσεις το μείγμα να βράσει.

Σουρώνεις σε λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας τις φέτες πορτοκαλιού να βγάλουν όλο το χυμό τους.

Πετάς τα στερεά υπολείμματα. Ξαναρίχνεις το Glühwein στην κατσαρόλα και το διατηρείς ζεστό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Σερβίρεις προσθέτοντας περίπου 15 ml λικέρ μαρασκίνο ανά ½ φλιτζάνι ζεστού κρασιού.

empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

10 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
Back To Top