Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται. Και το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η ζέστη επιταχύνει την αλλοίωσή τους. Πώς λοιπόν θα τα κρατήσεις για μέρες φρέσκα και τραγανά, όπως ήταν τη στιγμή που τα αγόρασες;

-Καταρχάς, τα πλένεις σχολαστικά με κρύο νερό: Τα βυθίζεις σε ένα μπολ γεμάτο με νερό σε χαμηλή θερμοκρασία, το οποίο αλλάζεις τουλάχιστον τρεις φορές.

-Τα αφήνεις να στραγγίσουν καλά, ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία.

-Στρώνεις χαρτί κουζίνας στο εσωτερικό μιας σακούλας αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς ή ενός τάπερ.

-Βάζεις τα λαχανικά στη σακούλα ή το τάπερ και προσθέτεις από πάνω ένα ακόμη κομμάτι χαρτί κουζίνας.

-Κλείνεις αεροστεγώς τη σακούλα (δεν πειράζει αν εγκλωβιστεί αέρας στο εσωτερικό της) ή το καπάκι του τάπερ και το τοποθετείς στο ψυγείο.

-Με αυτό τον τρόπο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορεί να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για έως και πάνω από μία εβδομάδα!

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Βράσε ρύζι: 5+1 tips για να το κάνεις πεντανόστιμο

Το μαγείρεμα του ρυζιού δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ξέρεις ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις. Γιατί οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να σαμποτάρει τη γεύση και την υφή του.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά
Back To Top