Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας. Στην πιο απλή του και λιτοδίαιτη μορφή του μπορείς να το φτιάξεις απλώς με αβοκάντο και λίγο πολύτιμο και υγιεινό ελαιόλαδο, αποκτώντας εύκολα κι απλά μια γευστική βόμβα πλούσια σε υγιή λιπαρά. Στην πιο κλασική του εκδοχή αρχίσεις να προσθέτεις τα μυρωδικά, όπως το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, που είτε τα αλέθεις μαζί με το αβοκάντο ή απλώς τα προσθέτεις από πάνω ψιλοκομμένα – αντί για μαϊντανό μπορείς να βάλεις κόλιανδρο. Στις πιο spicy εκδοχές προστίθενται από απλές πιπεριές μέχρι jalapenos. Το lime είναι επίσης από τις κλασικές και απαραίτητες προσθήκες που ισορροπεί τη γεύση και την υφή.

Ανάλογα τώρα με το πόσο κρεμώδες το θες μπορείς στη σύνθεση να πειραματιστείς με γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί.

Και σαφώς τα ντοματίνια ή τα κομμάτια ψιλοκομμένης ντομάτας, για χρώμα, περισσότερη υγρασία, και έξτρα μεσογειακή γεύση.

Η συγκεκριμένη εκδοχή γίνεται κάτι παραπάνω από ένα απλό ντιπ και μοιάζει περισσότερο με σαλάτα που απογειώνεται με την προσθήκη του μπέικον.

guakamole a

Συστατικά

2 αβοκάντο, η ψίχα

1/2 φλ. μαρούλι

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στο μισό

4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα

1/4 φλ. πράσινα κρεμμύδια

Χυμός από 2 λάιμ

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τσιπς τορτίγιας (νάτσος), για σερβίρισμα

guakamole b

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, κάνε πουρέ το αβοκάντο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμένει ακόμα ελαφρώς χοντρό στην υφή του.

Ανακάτεψε το μαρούλι, τις ντομάτες, το μπέικον (το οποίο το έχεις σοτάρει ή ψήσει ή τηγανίσει ελαφρώς για πιο τραγανό αποτέλεσμα) και τα πράσινα κρεμμύδια. Ρίξε το χυμό λάιμ πάνω από το μείγμα και ανακάτεψε, στη συνέχεια καρυκεύεις με αλατοπίπερο.

Σερβίρεις με τσιπς και παγωμένη μπίρα.

Αχ μύρισε καλοκαίρι…

empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Το απόλυτο hack για να είναι το κρασί σου πάντα παγωμένο

Σου αρέσει να απολαμβάνεις το κρασί σου παγωμένο στην ιδανική θερμοκρασία. Ειδικά, όμως, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις παγωμένο, ενώ το να βάλεις παγάκια δεν τίθεται καν ως θέμα, αφού θα σου αλλοιώσουν τη γεύση! Και τώρα τι γίνεται; Μη φοβού! […]
empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ. Χρησιμοποιείται σε πιάτα σε όλο τον κόσμο, όπως φριτάτες, ζυμαρικά και πατάτες.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top