Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.

ΥΛΙΚΑ:

4 κομμάτια

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/3 φλ. μαγιονέζα

Χυμός από 1/2 λεμόνι

1/2 κουταλιά θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

170 γρ. τόνος κονσέρβας

1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο

2 αγγουράκια τουρσί ή άλλες πίκλες της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

8 φέτες ψωμί, για τοστ (της αρεσκείας σας)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες

8 φέτες Cheddar

tonos

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί μαγιονέζα, χυμό λεμονιού και νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε).

Αποστραγγίστε τον τόνο και στη συνέχεια προσθέστε τον στο μίγμα μαγιονέζας. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σπάσετε τον τόνο σε τρυφερά κομμάτια. Προσθέστε σέλινο, τουρσιά, κόκκινο κρεμμύδι και μαϊντανό και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Βουτυρώστε τη μια πλευρά σε κάθε φέτα ψωμιού. Απλώστε στην άλλη πλευρά περίπου 1/2 φλιτζάνι σαλάτα τόνου, 2 έως 3 φέτες ντομάτα και 2 φέτες τυριού. Σκεπάστε με την άλλη φέτα ψωμιού, με η βουτυρωμένη πλευρά στραμμένη προς τα πάνω. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα συστατικά και τοποθετήστε τα σάντουιτς στο ταψί. Ψήστε μέχρι το τυρί είναι λιωμένο, 5 έως 8 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο, κόψτε στη μέση και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας το πιο απολαυστικό κλαμπ σάντουιτς (ενναλακτικά μπορείτε να το ψήσετε και σε τοστιέρα-ψηστιέρα). Ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή ένα εύκολο αλλά απολαυστικό δείπνο στον καναπέ με φίλους ή την αγαπημένη σας ταινία.

 

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

3 tips για να μην χάνεις ποτέ το πρωινό σου

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Ψητά λαχταριστά τριαντάφυλλα μήλων

Ένα πεντανόστιμο γλυκό έργο τέχνης στο πιάτο σας
Back To Top